Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus a vízen jár
Munkácsy Mihály: Honfoglalás
Ukrajnába utazik nyáron Kirill pátriárka
2009-04-03 Forrás: Magyar Kurír
Az orosz pátriárka, I. Kirill első külföldi útja Ukrajnába vezet. Az orosz ortodox egyház feje július 27-én érkezik tíznapos látogatásra az országba.
A pátriárka először Kijevbe látogat, ahol megemlékezik a kereszténység felvételének évfordulójáról. Ellátogat a Donyec-medencébe, a Krím-félszigetre és Nyugat-Ukrajnába is. Megfigyelők azt várják Kirill pátriárka látogatásától, hogy lépések történnek majd a háromfelé szakadt ukrajnai ortodoxia újraegyesítése céljából – írja a Kathpress.

Kirill elődje, II. Alekszij pátriárka 2008 júliusában kereste fel az ukrán fővárost, hogy a kereszténység felvételének 1020. évfordulójára emlékezzen. Az ortodox kereszténység története Vlagyimir nagyfejedelem 988-ban történt megkeresztelkedésével kezdődött. Ő volt a Kijevi Rusz első keresztény uralkodója. A kereszténység felvételével meghatározta a kereszténység kelet-európai fejlődésének útját.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép