Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vatikán kertje a Szűzanyával
VII. Sándor
Hihetek – e még valakinek? - Aktuális kérdések az istentisztelet-sorozaton
2009-04-03 Forrás: Református Egyház
Hihetek –e még valakinek? Ez volt az első este kérdése, amire külön kitértek azon a nemzetközi istentiszteleten, amihez Magyarország is csatlakozott. Európa legnagyobb, felekezetközi istentisztelet-sorozatát hétfőtől tartják 18 ország mintegy 1.300 helyszínén. Az eseményt 18 nyelven sugározzák műholdon keresztül részben egyenes adásban, részben pedig egynapos időeltolással.
Az istentisztelet zenei, dráma- és komédiabetéteket is tartalmaz. A szervezők célja egyebek mellett az, hogy a résztvevők "elgondolkozzanak az élet értelméről és arról, hogy mi is számít igazán az életben".
Az istentiszteleteken a társadalmat foglalkoztató aktuális kérdések is terítékre kerülnek, kerültek. Az első este témája például a Merészség - Hihetek-e még valakinek? címet viselte. Ez azzal kapcsolatban merül fel, hogy összességében milliárdos veszteségeket könyveltek el az emberek pénzügyi tanácsadóikra hallgatva, ezért "Európa-szerte eluralkodott a kételkedés és a kétségbeesés". A rendezvényén az Istennel kapcsolatos kétségek is szóba kerülnek, így például az, miként engedhette meg Isten Jézus megfeszítését. A rendező ProChrist keresztény szervezet azt reméli, hogy a résztvevők száma a hét végére várhatóan meghaladja majd az egymilliót.

"A ProChrist az evangélizációnak egy különös és modern formája, amely a legkorszerűbb technika (élő műholdas televíziós közvetítés, műholdvevő felszerelés és videokivetítő, korszerű reklámhordozók) felhasználásával juttatja el a Jézus Krisztusról szóló örömüzenetet Európa számos pontjára.
A ProChrist mozgalmat a neves amerikai baptista evangélista, Billy Graham indította el 1993-ban.Ulrich Parzany német evangélikus lelkészt, a német KIE főtitkárát bízta meg, hogy folytassa azt, amit ő elkezdett. A ProChrist egyesületi keretek közt működik, mára viszont kiterebélyesedett, és Európa 16 országában megjelenő mozgalommá vált. Nem egyház tehát, de tudatosan próbálja a keresztyéneket, a gyülekezeteket hitükben megújítani, valamint a nem keresztyéneket mindenekelőtt Istenhez, és élő gyülekezeti közösségbe vezetni.

A ProChrist korszerű abban is, hogy az evangélizációban eszközként használja fel a már említett technika mellett a profi színjátszás és pantomim, a különböző hagyományos zenei műfajok, valamint a gospel és a dicsőítő énekek nyújtotta lehetőségeket is. Egy ProChrist evangélizáció központjában azonban mindig és hangsúlyozottan az igehirdetés áll, a Jézus Krisztusról szóló személyes, ébresztő és hiteles bizonyságtétel."
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép