Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Topor Márta  Római hangulatok egyike
Békéscsaba Evangélikus Kistemplom
Cultura Nostra történelmi verseny 2009
2009-04-06 Forrás: Magyar Kurír
A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség idén nyolcadik alkalommal hirdette meg Cultura Nostra címmel történelmi versenyét, amelynek döntőjére április 4-én került sor a Tihanyi Apátságban.
A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. A két szervező intézmény egyetértése alapján a vetélkedő a Kárpát-medence egész területéről szólította meg a középiskolákat. Az idei vetélkedő témája Megújulási törekvések a megosztott Magyarországon. Magyarország művelődéstörténete 1526 és 1635 között. A vetélkedő több mint 250 csapatot mozgatott meg a decemberi első és a februári második fordulóban. A szóbeli döntő zsűrijének tagjai R. Várkonyi Ágnes akadémikus, Molnár Antal docens és Borián Elréd OSB tanár voltak.

Az április 4-én, Tihanyban megrendezett díjátadó ünnepségén részt vett Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát és Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke. A vendégeket Korzenszky Richárd tihanyi perjel köszöntötte.

A verseny döntőjének helyezettjei a következő csapatok voltak:

1. Selye János Gimnázium, Révkomárom (136 pont)
Lovász Péter, Baranyai Tímea, Pásztó Rita; felkészítő tanár: Elek József
2. Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs (135 pont)
Inhof Orsolya, Szolga Damir, Burján Bence; felkészítő tanár: Hosszú Csaba
3. Türr István Gimnázium és Kollégium, Pápa (108 pont)
Üveges Bence, Nagy Daniella, Bolla Dávid; felkészítő tanár: Grőber AttilaA verseny a Nemzeti Civil Alapprogram, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet támogatásával valósult meg.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép