Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A szeretet
Szent I. Callistus
XVI. Benedek idén nyáron visszatér Valle d’Aostába
2009-04-07 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya júliusban újra az észak-olaszországi Les Combes-ban tölti nyári pihenőidőszakát. A hírt Giuseppe Anfossi aostai püspök tette közzé. Örömének adott hangot és az egyházmegye elismerését fejezte ki a pápának a barátság és a lelki közelség megújított gesztusáért.
A főpásztor a papok és a hívek imáiról biztosította a Szentatyát. Az aostai püspök értesítette a hír kapcsán Augusto Rollandint, a tartomány elnökét.

XVI. Benedek harmadik alkalommal tér vissza Valle d’Aosta tartományba 2005 és 2006 után. 2007-ben Lorenzago di Cadore, 2008-ban pedig Bressanone látta vendégül a Szentatyát. II. János Pál 1989 és 2004 között minden évben Les Combes-ban töltötte nyári pihenőidőszakát.
Valle d’Aosta tartomány számára a pápa jelenléte idén különleges jelentőséggel bír, ugyanis egybeesik a Szent Anzelmnek szentelt évvel, amelyet a szent püspök és filozófus halálának 900. évfordulója alkalmából tartanak. Anzelm 1033-ban Aostában született. A neves jubileum miatt Valle d’Aosta tartomány, egyházmegye, a tartomány egyeteme és a Szent Anzelmról elnevezett Akadémia 2009-ben ünnepségsorozattal és különböző kezdeményezésekkel emlékezik meg a tartomány szülöttjéről.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép