Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A csantavéri Pádovai szt. Antal plébániatemplom
XVI. Benedek
A 2011-es Ifjúsági Világtalálkozó spanyol képviselői a pápánál
2009-04-07 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa április 6-án délelőtt kihallgatáson fogadta a madridi főegyházmegye hétezer fiatalját, akiknek a virágvasárnapi ünnepi szentmisén ausztráliai társaik átadták az Ifjúsági Világtalálkozók keresztjét. A világ katolikus ifjúságának következő nagy találkozójának 2011-ben a spanyol főváros ad otthont.
A fiatalokat elkísérte a Szentatyához a madridi érsek, Antonio Rouco Varela bíboros. Jelen volt az a püspökökből, papokokból és világiakból álló 150 fős delegáció is, amely az elmúlt napokban Rómában megbeszélést tartott a világtalálkozó előkészületeiről.

A spanyol fiatalokhoz intézett beszédében a pápa emlékeztetett arra, hogy az Ifjúsági Világtalálkozó a katolikus Egyház dinamizmusáról és örök fiatalságáról tesz tanúságot. „Kedves fiatalok, Krisztus jelen van bennetek, és mindenkit személyesen szeret. Válaszoljatok erre a szeretetre azzal, hogy szeretetből odaajándékozzátok életeteket. A világtalálkozó csodálatos lehetőség, hogy megtapasztaljátok azt a nagy kegyelmet, hogy az Egyházhoz, Krisztus Testéhez tartoztok” – mondta spanyolul a pápa. A Szentatya – utalva arra, hogy a spanyol fiatalok virágvasárnap vették át a keresztet a sydney-i fiataloktól – ezt mondta: „Ezt a keresztet nagypénteken körmenetben hordozzátok majd Madrid útjain!.”

XVI. Benedek pápa végül arra kérte a spanyol fiatalokat, hogy hitükkel és életvitelükkel mutassanak vonzó pédát barátaik, iskolatársaik és munkahelyi kollégáik számára, hogy így minél többen megismerjék Jézust, és szavai szerint éljenek. „Felices fiestas de Pascua!” – a Szentatya húsvéti jókívánságaival búcsúzott a VI. Pál teremben összegyűlt hétezer spanyol fiataltól.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép