Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Templom  si.
Szent Ignác és Xavéri Szent Ferenc
A CCEE együttérzése az olaszországi földrengés áldozataival
2009-04-08 Forrás: Magyar Kurír
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) nevében Erdő Péter bíboros, a testület elnöke levélben fejezte ki együttérzését az olaszországi földrengés áldozatainak. A közép-olaszországi L’Aquila városában és a környéken legalább 250 ember meghalt és mintegy ötvenezren váltak hajléktalanná a hétfőn hajnalban történt földrengés következtében.
Megdöbbenéssel és szomorúsággal követjük figyelemmel a földrengés sújtotta L’Aquila tartományban az emberáldozatokat és anyagi károkat egyaránt okozó, pusztító csapásról szóló híreket. Az európai püspöki konferenciák elnökei nevében imáinkról és együttérzésünkről szeretném biztosítani mindazokat, akik e tragédia részesei.

Az ilyen fájdalom és szenvedés arra hívja Európát, hogy a remény jele legyen mindazok számára, akik nem csupán életük munkáját és áldozatait vesztették el egy pillanat alatt, hanem szeretteiket, barátaikat, szomszédjaikat, kollégáikat. Miközben arra hívom azokat, akiket e tragédia érint, hogy ne veszítsék el a reményt, arra buzdítok mindenkit, aki teheti Európában, hogy késlekedés nélkül adja konkrét jelét a segítségnek és a felebaráti szeretetnek, felhasználva az Egyház és a civil szervezetek számára rendelkezésre álló anyagi erőforrásokat is.

2009. április 7.

Erdő Péter bíboros,
esztergom–budapesti érsek,
a CCEE elnöke
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép