Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A körmendi ereklyék
"Együtt Európáért"
2009-04-09 Forrás: Vatikáni Rádió
Portugáliától Oroszországig, Német-, Francia-, Olaszországtól Magyarországig 12 európai nemzet ad otthont az idei évben a találkozóknak. A sort Szlovénia kezdte meg április negyedikén Logatec-ben, ahol mintegy ezer fiatal gyűlt össze többek között a Fokoláre mozgalom, a Neokatekumenális Út, az Emmanuel Közösség szervezésében.
Minden egyes találkozó magán viseli az adott ország kulturális jegyeit, de megegyezik a kiinduló elv, ami nem más, mint szeretetközösség az egyes mozgalmak és egyházi közösségek között, egyfajta szövetség a kölcsönös evangéliumi szeretet alapján.

A résztvevők célja, hogy felelősen nézzenek szembe a mai Európa kihívásával, azzal az erős társadalmi egységgel, amely a kulturális sokszínűségben valósul meg. Tapasztalataik alapján a különbözőség nem elválaszt vagy félelmet kelt, hanem olyan kincs, ami a remény jele lehet mindenütt. Ezt fogalmazta meg a 2007-es stuttgarti találkozó végén a mintegy 250 európai keresztény mozgalom több mint 9000 képviselője.

A Stuttgartban jelen lévő mozgalmak konkrétan elkötelezték magukat az együttműködésre a család, az élet védelme, a szegények megsegítése, a béke és a természet megóvása terén, valamint egy igazságos gazdaság és a városok biztonsága mellett. A szlovéniai Logatec-ben múlt szombaton 18 mozgalom tagjai osztották meg egymással tapasztalataikat. Tanúságot tettek a keresztény életről az élet befogadása, az orvosok lelkiismereti szabadsága, a családi problémák, a természet, a szegényekkel való szolidaritás terén. A következő "Együtt Európáért" - találkozót Magyarországon tartják április 25-én, szombaton.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép