Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Vöröskővári templom oltára
Jacob Jordaens: Az eredendő bűn
Az olasz egyház gyűjtést szervez a földrengés sújtotta területeknek
2009-04-09 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Aquila környékét megrázó földrengés következtében nagyon súlyos a polgári helyzet, ahogy az egyházmegye plébániának a körülményei is. Giuseppe Molinari aquilai érsek is kitelepítésre kényszerült. Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke a keresztény vigasz és az olasz egyház konkrét szolidaritását fejezte ki a Vatikáni Rádiónak adott interjújában.
Hangsúlyozta, hogy elsősorban nagy fájdalmat érez az elhunytak és mindazok iránt, akik elvesztették szeretteiket és mindazt, amely saját életük, munkájuk gyümölcse. Ugyanakkor ezt a fájdalmat a remény és a bizalom is jellemzi, hogy az Úr mindig jelen van a szívekben a testvéreink, elsősorban a keresztény közösségek szolidaritása és lelki közelsége által.
Bagnasco bíboros bejelentette, hogy az Olasz Püspöki Konferencia rendkívüli országos gyűjtést szervez a Húsvétot követő első vasárnap. Az olasz országos és regionális Caritas hasznos telefonszámokat tett közzé, amelyre az adományokat várják.

Számos egyházi épület, templom is megsérült a földrengés következtében. A helyzetet ebből a szempontból is katasztrofálisnak nevezte a bíboros. Elmondta, hogy a papok azonban a hitből fakadó energiával és nagylelkűséggel igyekeznek reagálni.
A húsvéti szent három nap megünneplésére is hatással van a kialakult helyzet. Ezekben a napokban kerül sor a földrengés áldozatainak temetési szertartására. Az aquilai érsek lemondta a nagypénteki körmenetet, mivel a városközpont nem alkalmas a szertartásra. Ugyanakkor imaórákat szerveznek a kitelepítetteknek felépített sátorvárosban. Az egyházmegye papjai mindent megtesznek, hogy meg tudják tartani az ünnepi szertartásokat. Újra kell építeni az emberek szívében a bizalmat – zárta az interjút Angelo Bagnasco bíboros.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép