Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Fogadd
A Magyar Katolikus Karitász is segíti az olaszországi földrengés károsultjait
2009-04-10 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Karitász felvette a kapcsolatot a Caritas Internationalis-szal és az Olasz Karitásszal, és velük együttműködve segíti a földrengés sújtotta területek rászorultjait.
Eddig 207 halálos áldozata és 1000 sebesültje van a katasztrófának, és csaknem 17 ezer ember vált otthontalanná. A helyi Karitász-iroda és a püspökség épülete is megrongálódott.

Április 7-én az Olasz Karitász ötfős delegációt küldött a helyszínre – köztük Vittorio Nozza igazgató atyát –, hogy felmérjék a károkat. Pettinóban, L'Aquina közelében állították fel a koordinációs irodát, innen szervezik a segélyakciót. A helyi plébánia élelemmel látja el az otthonukat elhagyni kényszerülő embereket. Összesen 8 ideiglenes tábort állítottak fel az érintett terület közelében, ahol sátrakban laknak az emberek. Az ország többi részéből már érkeztek adományok: élelmiszer, ruha, tisztálkodószerek. A táborokban pszichológusok és önkéntesek nyújtanak pszichoszociális segítséget az érintetteknek.

A Karitász munkatársai megkezdték a plébánosok körében az igényfelmérést: 120 plébánia érintett a katasztrófában, ezek közül 30 súlyosan. Április 8-án az Olasz Karitász a régió 154 plébánosa és püspökök részvételével megbeszélést tartott, és összesítette az igényeket. Előzetes felmérések szerint a Karitász egy évig fog részt venni az újjáépítésben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép