Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jézus Szíve és Szűz Mária templom főoltár
Feszület
Boldoggá avatták Lisieux-i Szent Teréz szüleit
2008-10-20 Forrás: Magyar Kurír
Október 19-én a missziók világnapján a lisieux-i bazilikában boldoggá avatták Louis és Zélie Martint, Lisieux-i Szent Teréz szüleit. Az ünnepi szentmisét José Saraiva Martins bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának korábbi prefektusa vezette.
A Martin házaspár az első az egyház történetében, akiket azután avattak boldoggá, hogy gyermeküket már a szentek között tisztelik. Egyben ők az első házaspár abban a tekintetben is, hogy egyszerre avatták őket boldoggá – írja a Kathpress.

A szertartáson mintegy 15 000 zarándok vett részt. Jelen volt köztük a 6 éves Pietro Schiliro Monzából. A kisfiú újszülöttként 40 napig lebegett élet és halál között súlyos tüdőbetegsége miatt. A tudományos úton megmagyarázhatatlan gyógyulást a Martin házaspár közbenjárásának tulajdonítják.

A boldoggáavatás dátumául nem véletlenül választották október 19-ét, a missziók világnapját. A Gyermek Jézusról nevezett Teréz, a missziók védőszentje, maga is szüleitől sajátította el az igazi missziós szellemet. A keresztény hivatás lényegénél fogva missziós hivatás is. A Martin házaspár anyagilag is sokat tett a missziók megsegítéséért. Boldoggáavatásuk a zsinat utáni időszak kontextusában érthető meg igazán. Ismeretes, hogy II. János Pál pápa milyen fontosnak tartotta a házasság szentségét, amelynek ragyogó példáját adták Kis Szent Teréz szülei egymás iránti szerelmük és házastársi hűségük által. A boldoggáavatás értelme éppen abban áll, hogy a keresztények elé követendő példaképeket állítunk – mondta a Vatikáni Rádiónak Saraiva Martins bíboros.

Magyar Kurír
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép