Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

oltár
Szent Márton
A feltámadás híd a világ és az örök élet között
2009-04-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Húsvéthétfőn délben a Szentatya Castel Gandolfo-i nyári rezidenciáján köszöntötte az apostoli palota előtt összegyűlt híveket, akikkel együtt elimádkozta a Regina Coeli-t. Mint ismeretes, Húsvétvasárnaptól Pünkösdig az egyház ezt a Mária-imát mondja el az Úrangyala helyett.
A pápa arra buzdította a keresztényeket, hogy az Oltáriszentség spirituális erejéből merítsenek támaszt lelki életükhöz.

Krisztus ígérete erősebb minden emberi nehézségnél: egy napon mindannyian Istenéi leszünk. Ez a húsvéti érzés tölti el a keresztények szívét - mondta Benedek pápa. A Húsvét a Golgotán felállított Feszületből megteremti az új spirituális épület alapkövét. Ez az épület az egyház, amely a teljesség felé halad. "A keresztény közösség joggal örvend, mivel az Úr feltámadása biztosít minket arról, hogy az üdvösség isteni terve beteljesedik a történelem minden sötétsége ellenére. Ezért tehát Húsvét valóban reménység számunkra" - hangoztatta a Szentatya. Ahhoz, hogy ezt a célt, az örök Húsvétot elérjük, az életszentség útján kell járnunk. "Tudnunk kell, hogy a nehézségek, küzdelmek, az emberi lét szenvedései - beleértve a halált is - nem választhatnak el többé minket Krisztustól és szeretetétől. Feltámadása hidat vetett a világ és az örök élet közé, amelyen minden ember átmehet, hogy elérje földi zarándokutunk igazi célját".

Feltámadtam és mindig veled vagyok - Jézusnak ezek a megerősítő szavai elsősorban az Eucharisztiában valósulnak meg. Az egyház és minden tagja megtapasztalhatja élő jelenlétét, épülhet szeretete gazdagságától. A pápa tehát az Oltáriszentséget jelölte meg a hívek számára, hogy azon keresztül megtapasztalják Krisztus feltámadását, és támaszt nyerjenek a nehézség és a fájdalom pillanataiban. Az Eucharisztiában a feltámadt Úr megtisztít vétkeinktől, táplálja lelkünket és erőt ad a lét kemény próbatételeihez, a bűn és a rossz elleni harchoz.
Castel Gandolfo-ban a hívek éljenzése többször is megszakította a Szentatya beszédét, aki ezzel a jókívánsággal búcsúzott tőlük: "Mindenkinek ismételten szép Húsvétot kívánok, annak minden örömével együtt!"
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép