Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Gyertyalángok
leánykökörcsin, Topor M.
V. Európai Ferences Ifjúsági Kongresszus
2009-04-15 Forrás: Magyar Kurír
A ferences fiatalok augusztus 18. és 24. között Vilniusban tartják ötödik európai kongresszusukat, melynek mottója „A vértanúságon keresztül a feltámadásig”.
Az ifjúsági kongresszus része annak az eseménysorozatnak, amellyel a 800 éves ferences karizmát ünneplik az egész világon. A találkozó programjában a közös imádságok és szentségimádás mellett zarándoklat is szerepel a litván ferences közösség és a helyi egyház szimbolikus helyeire. Ilyen többek között a vilniusi Három Kereszt dombja, amely a XIV. században vértanúhalált halt kisebb testvéreknek állít emléket, és a siauliai hasonló emlékhely, amelyet II. János Pál tett ismertté a világ számára. A kongresszus valamennyi előadását négy nyelvre fordítják majd: angolra, olaszra, oroszra és litvánra – olvasható a Radio Vaticana honlapján.

A ferences ifjúság első európai találkozójára 9 évvel ezelőtt került sor Santiago de Compostelában, ezután következett 2001-ben Portugáliában, 2003-ban Horvátországban és Szlovéniában, majd 2006-ban Olaszországban.

Litvánia idén ünnepli névadásának ezredik évfordulóját is, Vilnius pedig ebben az évben Európa kulturális fővárosa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép