Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

v.Nagy János László: Kárhozat és Remény
Lourdes.
Juhász Gyula megzenésített versei nyomában
2009-04-18 Forrás: Frigyesy Ágnes
Az Osztováta együttest 2008-ban Zoltáni Zsolt Erdélyből származó előadóművész alapította, aktívan tevékenykedő zenészekkel. Az együttes triónak indult, majd a későbbiekben további két taggal bővült a létszám. Megalakulásuk óta sok helyen megfordultak. A közönség találkozhatott velük fesztiválokon, iskolai-, egyházi- és települések rendezvényein.
„A dal az élet legszebb varázsa / A szív zenéje, a munka bája, / Bölcsőnk felett zeng az első nóta, /Az anya édes, bús altatója.”

Juhász Gyula

Vendégként szerepeltek a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorában. Szívhez szóló műsoraiknak, nagyszerű előadóművészi és zenei tehetségüknek köszönhetően a közönség szívébe lopták, lopják magukat.

Előadásaik során, saját szerzeményeket, megzenésített verseket, virágénekeket, históriás énekeket, népdalokat és kortárs zeneszerzők dalait éneklik gitár kísérettel, kicsinyeknek és nagyoknak egyaránt. Juhász Gyula megzenésített versei címmel CD-t jelentettek meg a költő verseiből a napokban, melynek bemutatóját 2009. április 21-én 18 órakor tartják Budapesten, a Heltai Gáspár Unitárius Könyvesboltban (Cím: 1054 Bp. Alkotmány u. 12.) Az Osztováta Együttes tagjai októbertől minden hónap 3. keddjén klubestet tartanak Budapesten, a Heltai Gáspár Unitárius Könyvesboltban.

– Székelyderzs a szülőfalum, ez a falucska Erdélyben, Hargita megye csücskében található. Ebben a csodálatos környezetben igazi gyermekkort élhettem meg. Majd Székelyudvarhelyre kerültem felsőbb tagozatra, ahol elvégeztem a klasszikusgitár iskolát. További zenei tanulmányaim 2001-ben elszólítottak a szülőföldemről, ugyanis felvételt nyertem Dévai Nagy Kamilla által alapított Krónikásének Zeneiskolába, ma már Zenede. Itt kiváló magyarországi művészektől és tanároktól tanulhattam az éneklés és a gitározás minden „csínját-bínját”. 2007. április 29-én megtartott vizsgakoncertemmel zárultak le Krónikás éveim. Diákéveim alatt hiperaktív gyermekekkel foglalkoztam egy magániskolában. Az öt év alatt kis tanítványaim szerepeltek más iskolákban rendezett zenei fesztiválokon, sikereket elérve még a művelődési házakban is – vallja magáról Zoltáni Zsolt, az Osztováta Együttes alapító-művésze.

Az együttes vezetője jelenleg előadó művészként tevékenykedik határokon innen és túl – eleget téve felkéréseknek, meghívásoknak egyaránt. Továbbra is vannak kis magán tanítványai, akiknek verseket, népdalokat, szájharmonikázást, furulyázást és gitározást tanít. Zoltáni Zsolt Bartók Béla nagy zeneszerzőnkkel együtt hirdeti: „Részemről egész életemben minden téren, mindenkor és minden módon egy célt fogok szolgálni: a magyar nemzet javát”.
A tehetséges fiatalokból álló Osztováta együttest ajánlom szíves figyelmükbe!

Frigyesy Ágnes

Az Osztováta Együttes összeállított műsorai:

„Dal az élet legszebb varázsa”
Zenés irodalmi műsor Juhász Gyula megzenésített verseiből – (60 perc)

Kis Benő
Gyermekeknek szóló megzenésített verseket, saját szerzeményeket és népdalokat tartalmaz a műsor, gyermekeket is bevonva – (50 perc)

Napfivér, Holdnővér
Vallási énekek és dalok a szeretetről és az összetartásról – (30-40 perc)

Örök ballada
Történelmi dalok, megzenésített versek honfoglalástól napjainkig – (40-60 perc)

Népdalcsokor
Erdélyi és magyarországi népdalokat tartalmaz a műsor – (40-60 perc)

Ősi földünk
Szeretetről, összetartásról, hazáról szóló dalok, saját szerzemények és megzenésíttet versek – (40 perc)

„Zúgó szél”
Műsorunkban az 1956 október 23-i szabadságharcra emlékezünk – (30 perc)

Szerelem?
Megzenésített versek és dalok a szerelemről, vidámságról, az élet dolgairól
– (40 perc)

Márciusi láz
Összeállított műsorunkban megemlékezünk 1848. március 15-ről – (30 perc)


Az Osztováta Zenekar tagjai:

Zoltáni Zsolt – gitár-ének-szájharmonika
Busi Katalin – oboa-furulya-trombita
Miklós Gabriella – cselló
Kálmán Margó – ének-ritmushangszerek
Vincze Mihály – cselló-gitár-basszusgitár

Hangfelvételek és videók megtalálhatók a www.zoltani.hu és az www.osztovata.hu weboldalon vagy postai úton kérhetők. Kapcsolattartó: Kondacs Mária. E-mail cím: szervezo@freemail.hu, telefon: +36-70-5083257 / +36-70-4137657
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép