Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent Jobb ereklye
Veszprém Várnegyed.  Topor M.
Öt földrész, egyazon üzenet
2009-04-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A jezsuita főigazgató eheti kommentárját a pápa születésnapjának illetve megválasztása negyedik évfordulójának szenteli. Egy évvel ezelőtt XVI. Benedek az Amerikai Egyesült Államokban ünnepelte a két évfordulót, amikor az ENSZ-ben tartott beszédével fordult a világ népeihez.
Azután más földrészek következtek: júliusban Ausztráliába utazott, hogy találkozzon a világ ifjúságával. Szeptemberben Franciaországba, Párizsba majd Lourdes-ba látogatott, az európai kultúra és lelkiség két fontos helyszínére. Néhány héttel ezelőtt pedig Afrikába vitte el a remény bátorító üzenetét, elindítva a felkészülést a kontinenssel foglalkozó püspöki szinódusra. Négy utazás, négy földrészen, amely kevesebb mint egy hónap múlva egy ötödikkel, Ázsiával egészül ki: a pápa elzarándokol a Szentföldre, hogy a kiengesztelődésről beszéljen egy olyan helyen, amely döntő fontosságú a világ nagy vallásainak párbeszéde és a világ békéje szempontjából.

Nem feledkezhetünk meg továbbá a tavalyi nagy szinódusról, amelyet Isten szaváról tartottak a Vatikánban. Ez a kegyelem időszaka volt az egyház számára, a katekézis és a lelki tanítás ideje, amely mindenkit gazdagít és táplál, aki nyitott arra, hogy meghallgassa.
Elvinni Istent az emberekhez és az embereket Istenhez, aki Krisztus képében jelent meg előttünk. A hitet párbeszédre váltani, az egység erejére és a szeretetszolgálatra lefordítva. Ez XVI. Benedek pápaságának lényege, amint azt ő maga írta szenvedélyes hangú levelében a világ püspökeinek. Az volt a célja e pápai megnyilatkozásnak, hogy az egyházban és körülötte kirobbant rövid feszült időszak miatt ne veszítsék el szem elől azt, ami igazán fontos, ne felejtsük el a feladat nagyságát, a történelmi, kulturális és spirituális távlatokat, amelyek felé az egyház irányul. Nézzünk tehát előre a pápaság ötödik évében, amely a legnagyobb odaadást kívánó zarándoklattal kezdődik. Nincs olyan jóakaratú és békeszerető ember, aki ne kísérné a pápa szentföldi útját őszinte jókívánságaival és ne érezne mély emberi, lelki szolidaritást iránta - zárja eheti jegyzetét P. Federico Lombardi jezsuita.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép