Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Árnyék
Adjon Isten  (A)
10 éves az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ
2009-04-20 Forrás: Evangélikus Egyház
A révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ április 17-én, pénteken ünnepelte felszentelésének 10. évfordulóját és emlékezett meg névadójáról, Ordass Lajos püspökről.
A csendes, de tartalmas ünnepséget istentisztelettel kezdték, melynek szolgálatát Ittzés János elnök-püspök végezte. Köszöntőjében az intézmény megbízott vezetője, Hafenscher Károly röviden visszatekintett az első döntésekre, a beruházás folyamatára, majd az elmúlt 10 év szolgálatára.

Az intézmény nem csak folyamatos külső-belső megújuláson megy át ezekben a hónapokban, hanem az egy éve elkezdett új profil megvalósításán dolgozik. Megtartva a befogadó jelleget, egyre több saját programot hirdet – amellyel be szeretné tölteni a nevében megfogalmazott küldetését: oktató tevékenységet folytat elsősorban gyülekezeti tagok, tisztségviselők, egyházi szolgálattevők számára. Teszi ezt úgy, hogy névadójának, Ordass Lajos püspöknek a példája nyomán a Krisztus-tanítványi életre hív, azt segíti, formálja és gazdagítja.

Miklós Tamás polgármester, helytörténész igen izgalmas előadásában több mint száz év képeslapjainak vetített bemutatásával illusztrálta az épület előtörténetét: hogy lett fogadóból, szállodából az evangélikus pedagógusok üdülője, majd az államosítás után általános iskola, végül pedig 1989 után ismét az egyház tulajdonaként oktatási és konferencia központ.

Dr. Kertész Botond történész előadásában az evangélikus egyház és az iskolaügy kapcsolatának történetét vázolta fel, dr. Böröcz Enikő Ordass püspök viszonyát az oktatáshoz, ill. az egyházi iskolák szerepéhez, majd dr. Boleratzky Lóránt személyes emlékek sorát elmondva rajzolta meg a mártír püspök képét.

A „kamaszkorba” lépett intézmény tárt kapukkal várja az érdeklődőket – személyeket és csoportokat – pihenésre, lelki-szellemi töltődésre, igényes, gazdag programokra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép