Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

VI. Pál
Májusi határ si.
XVI. Benedek megkezdte pápasága ötödik évét
2009-04-21 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 19-én, vasárnap volt négy éve, hogy a bíborosok Joseph Ratzingert választották meg II. János Pál utódának. Az azóta eltelt időszakban XVI. Benedek 11 nemzetközi, 12 olaszországi utazást tett.
Két konzisztóriumon 38 bíborost kreált, két enciklikát írt, valamint egy apostoli buzdítást az Eucharisztiáról. Megjelent a Názáreti Jézusról szóló könyve, több száz beszédet, homíliát mondott, számos levelet, üzenetet intézett a világhoz. Történelmi jelentőségű volt látogatása Auschwitzban, a törökországi Kék Mecsetben, az ENSZ-ben. Mindezen adatokon és számokon túl XVI. Benedek pápaságát állhatatos és csöndes elkötelezettség hatja át: az üdvözítő isteni szó hirdetése napról napra.

2005. április 24-én, a pápasága megkezdésekor bemutatott szentmisén ezekkel a szavakkal fordult a világhoz: "Imádkozzatok értem, hogy egyre inkább szeretni tudjam Krisztus nyáját - titeket, az anyaszentegyházat, külön-külön és együtt mindnyájatokat. Imádkozzatok értem, hogy ne futamodjak meg félelmemben a farkasok elől. Imádkozzunk egymásért, hogy az Úr hordozzon minket, és mi megtanuljuk egymás hordozni".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép