Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kupola
III. Miklós
Nem szabad magukra hagyni a gyógyíthatatlan betegeket
2008-10-22 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa orvosok és ápolók előtt beszélt arról, mennyire fontos, hogy a gyógyíthatatlan betegeket ne hagyják magukra, még akkor sem, ha gyógyulásukra már valóban nincs esély, és állapotukon nem lehet orvosilag javítani. A pápa egy olasz sebészeknek tartott kongresszuson szólalt fel a Vatikánban október 20-án.
„Hiszen amikor gyógyulásra már nincs esély, akkor is sokat tehetünk a betegekért: enyhíthetjük fájdalmukat, végigkísérhetjük őket útjukon, és mindenekelőtt abban segíthetünk, hogy életminőségüket javítsuk. Minden egyes páciens, még a gyógyíthatatlan betegek is egy feltétlen értékkel rendelkeznek: méltósággal, amelyet tiszteletben kell tartanunk. Ez minden orvosi cselekedet elengedhetetlen alapja” – fogalmazott a Szentatya.

Napjaink technikailag fejlett társadalmában a betegek ki vannak téve annak a veszélynek, hogy csupán tárgyként kezeljék őket – folytatta a pápa. A súlyos, gyógyíthatatlan betegek elkísérése a halálig tiszteletreméltó, értékes cselekedet. Minden egyes emberi élet feltétlen tiszteletet érdemel, legyen az születendő vagy már megszületett, egészséges vagy beteg, vagyis mindig abban a helyzetben és állapotban kell tisztelni az embert, amelyben éppen van – idézi a Radio Vatikan a pápa szavait.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép