Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

pápa
Angyalka a hintán (A)
Elkezdődtek a Szent Anzelm évet lezáró szertartások
2009-04-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 19-én, vasárnap kezdődött az az egyhetes rendezvénysorozat, amely a Szent Anzelm évet zárja. Az eseményt az aostai egyházmegye hirdette meg Szent Anzelm halálának 900 éves évfordulója alkalmából.
Aosta városában, ahol a Benedek rendi szerzetes született, a liturgikus szertartásokat és kulturális kezdeményezéseket Giacomo Biffi bíboros, a pápa különleges küldöttje vezeti. A Szentatya külön levélben emlékezett meg az eseményről. Aostai Szent Anzelm 1109. április 21-én halt meg, és pontosan kedden kezdődik a római Pápai Szent Anzelm Egyetemen egy nemzetközi szimpózium, a canterburyi érsek gondolatairól. A Vatikáni Rádió munkatársa interjút készített Roberto Nardin atyával, a Monte Oliveto Maggiore apátság Benedek rendi szerzetesével, aki egyben a Lateráni és a Szent Anzelm Egyetem docense.


Szent Anzelm nagy fontosságot tulajdonított az értelemnek, azaz hogy az isteni misztériumot ne kizárólag a hiten keresztül vizsgáljuk - hangsúlyozza Nardin atya. A hitet és az értelmet nagyon szoros kötelék fűzi össze, nincs köztük ellentét, hanem egymást kölcsönösen kiegészítik a hit elsőbbségével. Nem az értelem bizonyítja a hitet, hanem a hit kutatja az értelmet.
Ha Szent Anzelm a ma emberéhez szólna, akkor azt mondaná, hogy az értelem egészét kell kutatni, nem a részleteket, és mindezt a hit szemszögéből kell tenni. A mai világban istenítik azt a töredékes tudást, amelyet az értelem felfog. Szent Anzelm a mai egyházat is arra hívná, hogy legyen nyitott szívű és a valóságot a maga teljeségében vizsgálja.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép