Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  Víz alatt kollonádok
Sevillai Szent Izidor
Rómába zarándokoltak a mexikói családtalálkozó szervezői
2009-04-23 Forrás: Magyar Kurír
A Falakon kívüli Szent Pál-bazilikához is elzarándokoltak április 21-én a Családok VI. Világtalálkozójának szerzetes és világi szervezői. A csoport Mexikóból érkezett Rómába a Szent Pál-év alkalmából.
A 250 fős csoportot Norberto Rivera Carrera bíboros, Mexikóváros érseke vezeti Jonás Guerrero coronai segédpüspökkel és Enrique Glennie Graue általános helynökkel.

A főpásztorok együtt mutattak be szentmisét a Népek apostola sírjánál Ennio Antonelli bíborossal, a Családok Pápai Tanácsának elnökével és mintegy harminc pappal. A csoportot a bencés apátság priorja köszöntötte, és elmondta: az ideérkező zarándokokért mutatják be a délelőtti szentmisét, amelyen ez alkalommal olaszországi és osztrák csoportok is részt vettek.

Antonelli bíboros kiemelte, milyen különleges kapcsolat és szeretet jött létre a Családok Pápai Tanácsa és Mexikóváros egyháza, illetve a mexikói nép között. A szentmise után Andrea Cordero Lanza di Montezemolo bíboros, a bazilika főpapja vezette körbe a zarándokokat a templomban – olvasható a Radio Vaticana honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép