Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kívánság
XVI. Gergely
A jordániai egyházak örömmel várják a pápa látogatását
2009-04-24 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztény vallási vezetők hangsúlyozzák, hogy a május 8-i történelmi látogatás megmutatja majd a világnak, hogy Jordánia része a Szentföldnek és példaként szolgálhat a népek és vallások békés együttélése terén.
P. Hanna Nur, a jordániai egyházi vezetők tanácsának főtitkára kijelentette, hogy a folyamatban levő előkészületek XVI. Benedek látogatására tükrözik a lakosság szeretetét a pápa iránt egy olyan országban, amelyben az állampolgárok egyenlők az alkotmány előtt és amelyben biztosítják a vallásszabadságot mindenki számára.

A jordániai egyházi vezetők tanácsa emlékeztet, hogy a nemzetközi közösség tekintetét Jordániára irányítja majd a pápa várt látogatása során. Az ország világvezető a kölcsönös megértés, a tolerancia, a mérsékletesség, a vallások és az emberi jogok tisztelete terén. Ez a történelmi látogatás előtérbe helyezi a királyság szerepét, mint a vallásközi párbeszéd, elsősorban az iszlám és a kereszténység közötti dialógus előmozdítója. A tanács a pápalátogatásban lehetőséget lát a keresztények jordániai és szentföldi jelenlétének megerősítésére, ahol az egyház továbbra is életerős és nagyon aktív.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép