Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Találkozás
A Tisza reggel, még nyáron, Topor M.
Vita a louvain-i egyetem katolikus karakteréről
2008-10-22 Forrás: Magyar Kurír
A belgiumi Louvain-La-Neuve egyetemének öt professzora internetes felhívást tett közzé, amelyben megállapítják: az egyetem önértelmezésébe már nem illik a katolikus jelző, ezért azt törölni kell az intézmény nevéből.
Az egyetem küszöbön álló reformjának keretében névváltoztatásra is szükség van – szögezi le a nyilatkozat, amelyet már több mint ötszázan írtak alá.

Egy 2007 márciusában meghozott döntés értelmében Namur, Brüsszel és Mons egyetemeit a jövőben UCL (Université Catholique de Louvain) néven egyesítik. Az egyetem professzorai úgy vélik: a „katolikus” jelző rontja az intézmény nemzetközi hírnevét. „Töröljük el ezt a meghatározást, amelynek már semmi köze egyetemünk identitásához, és amely rossz, szektaszerű felhangot kelt körülöttünk!” – követeli Pierre Philippot pszichológiaprofesszor.

A Louvain-i Katolikus Egyetem a Leuveni Katolikus Egyetem 1968-ban történt kettészakadásából jött létre. 21 000 diákjával a legnagyobb frankofón egyetem Belgiumban. Az eredeti intézmény a világ legrégibb katolikus egyetemei közé tartozik, V. Márton pápa 1425-ben alapította.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép