Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XXI-ik századi angyal, Topor M.
Lebben, Topor M.
Ha engedelmeskedünk Istennek, teljesen szabaddá válunk
2009-04-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Istennek való engedelmeskedés nem jelenti azt, hogy alávetjük magunkat vagy parancsoknak engedelmeskedünk, hanem, hogy felismerjük azt, ami felülről jön – hangsúlyozta XVI. Benedek csütörtök reggeli homíliájában. Az Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájában szentmisét mutatott be a Családok VI. Világtalálkozóját szervező bizottság tagjainak.
A nemzetközi rendezvényre januárban került sor. A 85 tagú küldöttség megajándékozta a Szentatyát a találkozón részt vett 25 ország képviselőiről készített 7 ezer fotóból álló mozaikkal, amely XVI. Benedeket ábrázolja.

Istennek és nem az embereknek kell engedelmeskedni –Péter és az apostolok így válaszoltak a főpapnak, aki arról kérdezte őket, hogy parancsai ellenére miért folytatják Jézus nevében a prédikálást halála után. Isten szava egyfajta engedelmességről szól, amely nem egyszerűen alárendelést vagy parancsok követését jelenti, hanem az Istennel való bensőséges szeretetközösségből születik. Olyan belső látásból áll, amely meg tudja különböztetni azt, ami fentről jön – mondta XVI. Benedek a mexikói híveknek, akik Norberto Rivera Carrera bíboros, Mexikóváros érseke és Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsa elnökének kíséretében érkeztek.

Kedves barátaim, kortársainknak arra van szükségük, hogy felfedezzék ezt az engedelmességet, amely nem elméleti, hanem létfontosságú. Azt jelenti, hogy konkrét viselkedésünket az Isten szeretetének való engedelmességre alapozzuk, amely teljesen szabaddá tesz bennünket – mutatott rá a pápa.

A keresztény családok az egyszerű és derűs családi életükkel mindennap osztoznak a vidámságban, a reményben, az aggodalomban, amelyeket a hit világosságában élnek meg. Ezáltal az engedelmesség iskolái és az igazi szabadság környezete lesznek. Akik Isten terve szerint élik házasságukat sok éve, jól tudják, hogy az Úr jósága segít és ösztönöz – zárta homíliáját XVI. Benedek, amelyet a Családok VI. Világtalálkozóját szervező bizottság tagjainak bemutatott szentmisén mondott.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép