Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Zarándokok
Mindenkit magávalragad
Orgonaszentelés Sepsiszentgyörgyön
2009-04-25 Forrás: Erdély.ma
Április 26-án, a Szent György napok keretén belül, Háromszék legnagyobb koncertorgonáját szentelik fel a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király római katolikus templomban. Az avatóünnepségen Steffen Schlandt, a brassói Fekete templom orgonistája tart ünnepi koncertet.
Háromszék legnagyobb új temploma ezentúl zenei rendezvények, koncertek megszervezésére is alkalmas lesz. A hárommanuálos, negyvenregiszteres, minőségi hangszert adományokból és önkormányzati támogatásból a svájci Montreauxból vásárolta a gyülekezet.

A koncertorgona összeszerelését Lukács Tamás mezőkövesdi orgonaépítő-mester végezte. A hangszert Ft.Tamás József segédpüspök szenteli fel. Az orgonát ezután nem csak liturgiákon fogják használni, hanem a sepsiszentgyörgyi polgárok zenei igényeit kielégítendő, neves orgonaművészeket fognak felkérni előadásra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép