Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Reggeli ima
Kalazanci Szent József
Az Isten iránti engedelmesség igazán szabaddá tesz
2009-04-25 Forrás: Magyar Kurír
Az Isten iránti engedelmesség nem parancsok megtartása, hanem az istenkapcsolatból fakadó evangéliumi erény, melynek segítségével észrevesszük azt, ami felülről származik – mondta XVI. Benedek pápa a 2009 januárjában lezajlott Családok VI. Világtalálkozója szervezőinek.
A családtalálkozó szervezői Norberto Rivera Carrera bíboros, Mexikóváros érseke és Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsa elnökének kíséretében érkeztek Rómába, ahol csütörtök reggel pápai szentmisén vettek részt az apostoli palota Redemptoris Mater kápolnájában. A 85 tagú küldöttség a résztvevő országok családjairól készült hétezer képből álló, XVI. Benedeket ábrázoló fotómozaikkal ajándékozta meg a Szentatyát.

A pápa Szent Péter idézve hangsúlyozta: Istennek kell engedelmeskedni, nem az embereknek. „Az engedelmesség azt jelenti: arra vágyakozunk, hogy Isten akarata szerint cselekedjünk. Ez az engedelmesség egészen szabaddá tesz. A keresztény család – ahol a családtagok nap mint nap megosztják egymással örömüket, reményeiket és gondjaikat, és a hit fényében élnek – az engedelmesség iskolája, olyan környezet, ahol igazi szabadság van. Jól tudják ezt azok a házasok, akik sok éve az Isten terve szerinti házasság örömében élnek, és tapasztalják az Úr segítségét és jóságát" – idézi a homília szavait a Zenit.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép