Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Medál
Fentről lefelé
A palesztin fiatalok örömmel várják a pápa szentföldi látogatását
2009-05-03 Forrás: Vatikáni Rádió
Közeleg XVI. Benedek szentföldi útja. Ezekben a napokban palesztin gyerekek érkeztek a pugliai Andriába, amely testvérvárosi kapcsolatra lépett Beit-Sahour, Betlehem közeli várossal.
A szerdai általános kihallgatáson találkoztak a Szentatyával. P. Faysal Hijazen, a fiatalok kísérője nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. A palesztin fiatalok nagyon nehezen élik meg ezt a válságos időszakot Izraellel. Nem szabadok, a fal mindentől elzárja őket. Nem mehetnek Izraelbe, Jeruzsálembe. Egyik városból a másikba is nehezen juthatnak el. Betlehem és Ramallah között öt ellenőrzési ponton kell áthaladni. Ezért a plébánián sok tevékenységet szervezünk számukra – hangsúlyozta Hijazen atya.

A pápa érkezését nagy örömmel várják a fiatalok. Jelenléte által el akarják mélyíteni hitüket. A katolikusok Jordániában 2%-ot, Palesztinában 1%-ot, Izraelben 2%-ot képviselnek a lakosság körében. Mivel kis nyájról van szó, szükségük van a vigaszra és a pápa segítségére. Azt szeretnék, hogy XVI. Benedek beszéljen a békéről. A palesztin nép jogot kér, hogy létrehozza saját államát, ahogy Izrael létezik. Azt akarjuk, hogy a két nép békében éljen – fogalmazott Hijazen atya. Azt kérik a nemzetközi közösségtől, az ENSZ-től és az EU-tól, hogy gyakoroljon nyomást az izraeliekre és a palesztinokra. Érjenek el egy valós megoldáshoz, amely mindenkinek megfelel, hogy szabadon élhessen mindkét nép a saját országában.

A keresztény vallás a békére ösztönöz, hogy szeressük ellenségünket, de ne tagadjuk meg jogainkat – mutatott rá a palesztin pap. A toleranciára, a párbeszédre buzdítunk. Ahogy II. János Pál mondta: hidakra van szükség, nem falakra. A testvériség, az igazságosság hídjait akarjuk létrehozni, amelyek az emberi jogokra épülnek. Az izraeli és a palesztin nép kölcsönös elismerését akarjuk – zárta interjúját a palesztin fiatalokat Olaszországba kísérő Faysal Hijazen atya.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép