Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

kehely
Kiállítás képei
XVI. Benedek beszéde a Pápai Alapítvány tagjaihoz
2009-05-03 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya örömmel köszöntötte az éves látogatására Rómába érkezett alapítvány képviselőit. A Papal Foundation-t 1990-ben John Krol philadelphiai bíboros érsek hozta létre a szegények támogatására. A Szent Pál-év kapcsán utalt rá, hogy a Népek Apostola emlékeztet bennünket, hogy az egész emberi faj mennyire vágyik Isten kegyelmére, a békére.
A mai világnak nagy szüksége van erre, különösen mivel a háború, a megosztottság, a szegénység és az elkeseredés tragédiáival kell szembe néznie. „Néhány nap múlva abban a kitüntetésben lesz részem, hogy a Szentföldre látogathatok. A béke zarándokaként megyek” – mondta a pápa. Felidézte, hogy az elmúlt 60 évben Jézus születésének, halálának és feltámadásának földjét, amely a három nagy monoteista vallás számára szent hely, az erőszak és az igazságtalanság sújtotta. Ez a bizalmatlanság, a félelem és a bizonytalanság általános légköréhez vezetett. A Szentatya arra kérte a kihallgatás résztvevőit, hogy imádkozzanak a Szentföld és a régió minden népéért. Annak a kívánságának adott hangot, hogy ezek a népek elnyerjék a kiengesztelődés, a remény és a béke ajándékát.

Ezután XVI. Benedek rámutatott, hogy ez a Pápai Alapítvány tagjaival a találkozó az egész világot sújtó aggasztó gazdasági helyzetben zajlik. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni azokról, akik nem tudják hangjukat hallatni és csak saját nehézségeinkre gondolnunk. Keresztényként tudatában vagyunk, hogy különösen a nehéz időkben kell még keményebben dolgoznunk azon, hogy az Úr vigasztaló üzenetét meghallják az emberek. Ahelyett, hogy magunkba fordulnánk, továbbra is a remény, a kitartás jelzőtüzei és támasz kell, hogy legyünk mások számára. Különösen azoknak, akikről nem gondoskodik senki.

A Pápai Alapítvány képviselőit a jó keresztényeknek nevezte, akik továbbra is bátran és bizalommal néznek szembe a kihívásokkal. Az alapítvány sokak nagylelkűsége által értékes segítséget nyújt Krisztus és egyháza nevében. A pápa háláját fejezte ki áldozataikért és elkötelezettségükért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép