Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Italia goblein.  Topor Márta
Októberi reggel, Topor M.
Egyházi bírósági helynökök ülése
2009-05-05 Forrás: Magyar Kurír
Május 2-án került sor Kecskeméten az Egyházi bírósági helynökök III. kihelyezett ülésére A házassági perek tapasztalatainak hasznosíthatósága a jegyesoktatásban és a házasságok pasztorális gondozásában témában.
Az elmúlt három év tapasztalata jól mutatja az egyházi bíróságokon tevékenykedő helynökök éves eszmecseréjének szükségességét, amely jelentősen hozzájárul a magyarországi egyházi bírósági jogalkalmazás egységességének és minőségének erősítéséhez. A résztvevők, Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézete elnökének vezetésével áttekintették az egyházi perek általános magyarországi statisztikáit, és szakmai konzultációt folytattak a perek folyamán az elmúlt év eljárásaiban felmerült problémák megoldásáról.

A kihelyezett ülés fő témája A házassági perek tapasztalatainak hasznosíthatósága a jegyesoktatásban és a házasságok pasztorális gondozásában volt, amely területen szerzett tapasztalatukkal az egyházi bíróságok jelentősen hozzájárulhatnak az egyházi házasságok hazai előkészítésének javításához, a házas életállapot keresztény szellemben való megőrzésének segítéséhez és ezáltal a megkötött egyházi házasságok stabilitásához.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép