Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Ciril és Metód
Szt. Margit ablakközép
Karolj fel egy családot!
2009-05-06 Forrás: Katolikus Egyház
Beer Miklós váci megyéspüspök a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került családok felkarolására hív húsvéti körlevelében. A főpásztor hangsúlyozza, hogy nemcsak anyagi támogatásra van szükség, hanem személyes törődésre, ami elsősorban az idő odaajándékozását jelenti. „A tevékeny szeretet, a konkrét segítségnyújtás a hitünkről való tanúságtétel hiteles módja.”
A jelenlegi gazdasági-társadalmi válság elsősorban a családokat érinti. Különösen is nehéz helyzetbe kerültek azok a családok, akik lakáshitel miatt, bármilyen kölcsön következtében olyan adósság-csapdába kerültek, hogy fenyegeti őket lakásuk elárverezése. Ugyancsak egyre több családot sújtanak az elbocsátások, a munkanélküliség. Ugyanakkor látjuk a családok lelki-szellemi-erkölcsi válságát is.

Már Karácsonykor megfogalmaztam a karolj fel egy családot!"- programot. Most a húsvéti ünnepek alatt megismételtem ezt a felhívást.


Mi keresztény emberek Isten emberszerető jóságát ismertük meg Jézus Krisztus személyében, aki sorsközösséget vállalt velünk, emberekkel. Ezt a hitünket éltük át a megtestesülés karácsonyi ünnepkörében éppúgy, mint most Jézus értünk vállalt kereszthalála és feltámadása húsvéti ünnepnapjaiban.

Példát adtam nektek!" Az utolsó vacsorai lábmosás kapcsán mondta Jézus. Szent János megerősíti: Aki azt állítja, hogy, hogy benne marad, annak úgy is kell élnie, ahogy Ő élt." /I. Ján 2,6/ Ő nem ment el részvét nélkül semmiféle ínség mellett.

Ezt a jézusi példát szeretnénk követni akkor, amikor a jelenlegi nehéz helyzetben megnyitjuk a szívünket bajban lévő testvéreink felé.

A szeretet találékony.

Bizalommal kérlek benneteket, hogy jó szívvel hallgassátok meg ezt a felhívást és lehetőségetek szerint segítsetek egy olyan családon, amelynek a gondjait megismertétek! Akár úgy, hogy néhány tehetősebb család segíti a megemelkedett lakás-hitel törlesztő részleteit kifizetni, akár úgy, hogy átvállalja az adósság egy részét Természetesen nem csupán anyagi segítségre van szüksége a legtöbb családnak, hanem a személyes törődésre, ami elsősorban az időnk odaajándékozását jelenti. Segítsünk a betegek gondozásában, a gyerekek szabadidős programjainak közös szervezésében. Kérlek benneteket, hogy beszéljetek róla! Adjatok tanácsot, egymásnak, osszátok meg az információkat!

Ez a tevékeny szeretet, a konkrét segítségnyújtás a hitünkről való tanúságtétel hiteles módja. Ebben a nehéz időben a költséges külföldi zarándoklatok helyett segítsetek a bajba jutott családokon! Biztos vagyok abban, hogy ez kedvesebb az Úristennek, ennek jobban örül a Szűzanya és ez közelebb visz mindannyiunkat Jézus Krisztushoz.

Imádsággal, és bizalommal

Vácon, 2009. április 28-án

+ Miklós

váci püspök
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép