Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Márton Áron püspök  TSGY.
Nagyiváni templom
Lehetetlen lesz közlekedni Budapest belső részein
2008-10-22 Forrás: Hírszerző
Legalábbis bátornak kell lennie annak, aki csütörtökön megpróbál közlekedni a fővárosban. A rendezvények és tüntetések miatt gyakorlatilag lezárják Budapest belső részét. A forgalmat nehezíti egy futóverseny is. BKV-járatok tömkelegét terelik el vagy állítják le. Ha teheti, maradjon otthon, ha mégis útra kel, itt tájékozódhat a forgalmi változásokról.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már kedden hajnaltól tilos parkolni az '56-osok terén, illetve az Olof Palme sétányon egészen hétfő éjfélig.

Szerdán reggel nyolc óra és másnap éjfél között tilos lesz parkolni a Széchenyi rakpart és az Olimpiai park közötti parkolóban, annak mindkét oldalán a Markó utca és a Balaton utca közötti területen. Szerdán este nyolctól már nem lehet megállni a Kossuth téren és környékén.

Szerdán este 18 órától csütörtök éjfélig tilos parkolni a Várban a Dísz tér környékén is, az október 23-i kulturális rendezvény miatt. Csütörtökön a várbeli rendezvény helyszínét reggel nyolc óra és éjfél között le is zárják, ez a Tárnok utcát érinti a Szentháromság tér és a Dísz tér között.

Csütörtökön reggel hat órától éjfélig az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között, illetve az Andrássy útra betorkolló utcákban a főút melletti első sarokig tilos parkolni. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között csütörtökön délután öt órától le is zárják az Andrássy utat és az oda nyíló utcák elejét is. Az Andrássy út a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is le lesz zárva.

Lezárják...

Csütörtökön reggel 8 és délelőtt 11 óra között lezárják a Kossuth tér környékét, 10 és dél között pedig a Hősök tere környékét, illetve az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között.

Október 23-án lezárják reggel a belvárosi Zoltán utca környékét és az Alkotmány utca egy részét délután 15 órától. Délután 13 órától zárva lesz a Bajcsy-Zsilinszky út a Deák Ferenc tér és az Andrássy út között. Szintén délután egytől lezárják az Andrássy út Oktogon és Kodály körönd közötti szakaszát is. Délután 14 órától pedig a Teve utca elejét, illetve a Váci út - Róbert Károly körút találkozása közelében a József Attila Színház mögötti területet és környékét.

A kiemelt kockázatú rendezvények környékén kordonozások is lesznek. A helyszínek: Kossuth tér, Olimpiai park, Szabadság tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Opera és környéke, a Teve utca és a József Attila Színház mögötti terület. Utóbbi helyen a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervez demonstrációt. A kordonozások a legtöbb helyszínen érintik a környező utcákat is.

Csütörtökön nehezíti a közlekedést a Bécs-Pozsony-Budapest futóverseny is; emiatt a következő útvonalon kell lezárásokra számítani: Budakeszi út - Jánoshegyi út - Tündérhegyi út - Mátyás király út - Istenhegyi út - Orbán tér - Istenhegyi út - Kékgolyó utca - Magyar Jakobinusok tere - Déli pályaudvar aluljáró - Déli pályaudvar parkoló - Krisztina körút - Szarvas tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Eötvös tér - Pesti alsó rakpart - Jászai Mari tér - Szent István körút - Nyugati tér - Teréz körút - Oktogon - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány.

A rendezvények napján az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség erre a célra fenntartott, ingyenesen hívható telefonszámain érdeklődhet bárki. Ezek a 06-30-5004423 és a 06-30-3113946.

...és elterelik

A Kossuth Lajos téri állami lobogó felvonása és a Vértanúk terei koszorúzás idején a 2-es villamosok az északi oldalon rövidebb vonalon, a Havas utca és a Roosevelt tér között szállítják az utasokat. A 70-es és a 78-as trolibuszok nem érintik a végállomásaikat, azokkal csak a Honvéd utcáig lehet közlekedni.

A 115-ös autóbuszok az Árpád híd felé a Szemere utcán terelten közlekednek, és nem érintik a Kossuth Lajos téri megállóhelyüket. A Boráros tér felé a Honvéd utca - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila utca - Roosevelt tér - Apáczai csere János utca módosított vonalon járnak, nem érintik a Kossuth Lajos tér, Széchenyi utca, Zrínyi utca és Szende Pál utca megállóhelyeket.

A 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóhelyét operatív döntés alapján, szükség esetén lezárhatják.

Az ünnepi műsor idejére (10 és 12 óra között) a XIV. kerületben lezárják a Hősök terét és a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A lezárás miatt a 75-ös és 79-es trolibuszok a Dózsa György út - Állatkerti út - Állatkerti körút - Hermina út - Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon szállítják az utasokat. A módosítás miatt kimaradó megállóhelyek helyett a járatok ideiglenesen a 72-es és 74-es trolibuszok érintett megállóiban veszik fel az utasokat.

A 20E jelzésű autóbuszok Káposztásmegyer, Szilas-patak felé az Ajtósi Dürer sor - Hungária körút - Róbert Károly körúti felüljáró - Reitter Ferenc utca útvonalon, terelten közlekednek. A kimaradó megállóhely helyett az autóbuszokra a 32-es járat Reitter Ferenc utca elnevezésű megállójában lehet felszállni. A Keleti pályaudvar felé a Róbert Károly körúti felüljáró - Hungária körút - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út módosított vonalon közlekednek az autóbuszok, így ideiglenesen nem érintik a Hősök tere megállóhelyüket.

A 30-as és 30A autóbuszok Megyer, Szondi utca irányába az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Állatkerti út - Dózsa György út módosított vonalon közlekednek. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a 75-ös trolibuszok Ajtósi Dürer sor, a 72-es és 74-es trolibuszok Erzsébet királyné útja, valamint a 75-ös és 79-es trolibuszok Állatkerti út megállóhelyeiken veszik fel az utasokat.

A járatok a Keleti pályaudvar felé az Állatkerti út - Állatkerti körút - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György útvonalon, terelten szállítják az utasokat. A módosított vonalon az autóbuszokat a Hősök terén a Szondi utcánál kialakított ideiglenes megállóhelyen, valamin a 72-es és 74-es trolibuszok Erzsébet királyné útja megállójában lehet igénybe venni.

Az 56-osok terei koszorúzáskor a 70-es trolibuszok forgalmát ideiglenesen korlátozzák, szükség esetén a Damjanich utca - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Erzsébet királyné útja módosított vonalon közlekednek.

És még futóverseny is lesz

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton és egyéb rendezvények miatt a földalatti szerelvényei 14 és 16 óra között nem állnak meg az Opera állomáson. A kisföldalatti 16 órától előreláthatólag üzemzárásig nem közlekedik. A 105-ös autóbuszok fél 10 és 13 óra között az Apor Vilmos tér felé a Szondi utca - Bajza utca - Podmaniczky utca - Bajcsy-Zsilinszky út módosított vonalon kerülik el a lezárt útszakaszt.

A 109-es autóbuszok a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt 13 és 21 óra között megosztva, egyrészt Óbuda, Bogdáni út - Nyugati pályaudvar, másrészt Kőbánya alsó vasútállomás és Deák Ferenc tér között járnak. A kimaradó szakaszon a 3-as metró szerelvényeit lehet igénybe venni. A 16-os autóbuszok a Dísz tér, a Lánchíd, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt 8 órától üzemzárásig rövidebb vonalon, a Moszkva tértől a Batthyány térig közlekednek. 8 és 12 óra között a Szentháromság térig, 12 órától a Bécsi kapu térig a Kard utcán át járnak.

Csütörtökön 16 és 20 óra között demonstráció miatt lezárják a XIII. kerületben a Róbert Károly körút Lehel utca és Váci út közötti szakaszát. Ezért 16 órától a 26-os, 32-es, 34-es, 106-os és 120-as autóbuszok nem érintik az Árpád híd autóbusz-végállomást. Az 1-es villamosok szükség esetén rövidített vonalon, a Lágymányosi híd pesti hídfőjétől csak a Lehel utcáig közlekednek, a Bécsi út és Lehel utca közötti szakaszon terelt útvonalon 1V jelzéssel villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép