Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent Balázs és Szent Dénes
Rembrandt festménye
Közbenjáró imádság az Európai Parlamenti Választások alkalmából
2009-05-12 Forrás: Evangélikus Egyház
Európai Protestáns Egyházak Közössége tagegyházainak – Urunk, mennyei Atyánk, a Pünkösd csodáját ünnepeljük ezekben a napokban. Azt ünnepeljük, hogy Te különböző származású és nyelvű embereket egyesítettél egyházadban. Az egyházban megéljük, hogy a Veled való közösségben miként erősödik meg az emberek közötti egység túl minden elválasztó határon.
Ezért adunk hálát azért, hogy ha a világban emberek a határokon átlépve találnak egymásra. Hálásan tekintünk az európai egységesülés folyamatára, amely ellenségeket baráttá tett. Könyörgünk az európai emberekért, hogy továbbra is a megbékélés és béke útján járjanak.

Imádkozunk azokért, akik szükséget szenvednek ezekben a napokban. Azokért, akiket súlyosan érintett a pénzügyi- és gazdasági krízis, akik munkájukat és egzisztenciájukat féltik. Segíts nekünk, hogy összefogjunk és ne hunyjunk szemet mások szenvedése felett.

Könyörgünk azokért, akik idegenként jönnek közénk; Európa más országaiból vagy a világ más részeiből azért, hogy munkát és az üldöztetések elől menedéket találjanak közöttünk. Azt parancsoltad nekünk, hogy idegenek baráttá, a jövevények bennszülötté legyenek közöttünk (3Móz 19,33-34). A Te segedelmeddel legyen a Te egyházad menedékké a számukra.

Könyörgünk azokért, akik politikai felelősséget viselnek gyülekezetünkben, országunkban, Európában. Erősítsd őket Lelked erejével, hogy helyes döntéseket hozzanak súlyos kihívások közepette. Segítsd nekünk, hogy ne hagyjuk őket egyedül felelősségükkel, hanem kísérhessük és segíthessük őket a közösségért végzett szolgálatukban.
Megparancsoltad nekünk, hogy „fáradozzatok annak a városnak békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is!” (Jer 29,7). Ennek valóra válásáért könyörgünk Hozzád gyülekezetünkben, országunkban, Európában és az egész világban. A Te segedelmeddel legyen ez a választás az európai demokrácia és a békéért és valamennyiünk javáért vállalt felelősség megerősödésének alkalma.
Ámen
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép