Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szt.László Plébániatemplom, Bp.,Topor M.
Hóember
Csak Krisztus adhat jövőt az embereknek
2009-05-12 Forrás: Katolikus Egyház
Az istenfélő, becsületes, a gonosztól tartózkodó Jóbnak – az Írás szavai szerint – sokat kell szenvednie, de Istenbe vetett hitéért és szeretetéért cserébe a megpróbáltatások elmúltával kétszeresen kapta vissza, amit elveszített. Nehéz idők járnak napjainkban is – jelenti ki Benvin Sebastian verbita atya, a Pápai Missziós Művek igazgatója a Népek Missziója legújabb számában. „Itt az alkalmas idő arra, hogy a szeretet és a remény jelévé vájunk, hogy lássa a világ: csak Krisztus adhat értelmet és jövőt az embernek.”
A Népek Missziója idei első száma olyan életutakat villant föl, melyek jellé váltak a környezetük számára. Csabai Márta és férje nem csak tizenöt gyermekük számára ad példát. Mindketten vallják, a Jóisten a gyermekeiken keresztül ajándékozta meg őket, hiszen ők is a gyermekekkel tudják megajándékozni Istent. Bár sokan értetlenkedve néznek rájuk, felelőtlennek tarják őket, meggyőződésük, hogy Istennél nincs lehetetlen.
Tersztyánszky Kálmán nem mondott le a hitéről, arról, hogy gyermekeit hittanra taníttassa, ezért üldöztetést szenvedett, „ifjúság elleni bűncselekménnyel” vádolták, felesége elhagyta. Ő azonban hű maradt. Egészsége megroppant, de úgy érzi, számára jutalom a rokkantság. Gyermekkori álma vált valóra, amikor lelkipásztori kisegítői oklevelét átvehette. Úgy látja, van még dolga az életben, ezért boldogan vállalja a tolószéket, és felajánlja Istennek a szenvedést. „Csak hálával tudok gondolni a sok jutalomra, amit a szenvedéseimért és az Istenhez való hűségért kapok. Áldott legyen érte az Úr!”

A Pápai Missziós Művek és az Isteni Ige Társasága az elmúlt év októberében is megrendezte a világmisszió országos ünnepét. E rendezvénynek voltak a vendégei a lészpedi csángó gyerekek. Kalandos útjukról, budapesti élményeikről Márton Attila élvezetes stílusban, sok humorral fűszerezve számol be. Szintén a gyermekek kerülnek a középpontba Kaufmann Mária írásában is, aki a Szent Gyermekség Művét, a Katolikus Egyház missziót segítő szervezetének, a PMM-nek egyik tagozatát mutatja be. A gyermek Jézus oltalma alá helyezett mozgalom a XIX. század közepén indult, XI. Piusz pápa 1922-ben nyilvánította pápai jogú intézménnyé. Célja a 8–14 éves gyermekekben erősíteni a missziós tudatot. A Szent Gyermekség Műve már néhány évvel az alapítás után megjelent hazánkban, ám száz évvel később teljesen megszűnt, amikor a szerzetesrendeket feloszlatták, és az egyházat kirekesztették az iskolákból. Újjáélesztéséhez a missziót támogató szülőkre, nagyszülőkre és tanárokra van szükség, olyan példaképekre, akik segítik és bátorítják a kíváncsi, bátor és tettre kész fiatalokat.

A Népek Missziója megrendelhető a Pápai Missziós Művek postai (1223 Budapest, Jókai Mór u. 14.), illetve e-mail címén (pmmmisszio[kukac]gmail.com).
További információ: www.papaimisszio.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép