Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Topor Márta  A Capitólium lépcsői
Chartres székesegyház (részlet)
Egyek Krisztusban – Katolikus Cigány–Nemcigány Találkozó
2009-05-12 Forrás: Magyar Kurír
Mint arról korábban hírt adtunk, Szent Pál évében új módon kerül sor az Országos Katolikus Cigánytalálkozóra: május 16-án, szombaton 10-től 17 óráig cigányok és nemcigányok számára rendezik meg a találkozót a gödöllői Szent István Egyetem aulájában.
A szentmisét Székely János püspök, az MKPK cigánypasztorációs felelőse mutatja be. Délelőtt a bemutatkozások és köszöntések után tanúságtételek hangzanak el arról, hogy Krisztus az alapja cigányok és nemcigányok együttműködésének is. Délután a közös imában más közösségek képviselői is megszólalnak. A „Miénk a színpad!” című műsorban az érkező közösségek pár perces bemutatókat tartanak.

Eddig mintegy 900-an jelentkeztek a találkozóra, amelynek mottója: „Sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak” (Róm 12,5). Bővebb információ a Ceferino Ház honlapján olvasható.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép