Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Apátistvánfalvai Szent István templom oltára
Feszület
A pápa búcsút vett Palesztinától
2009-05-14 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek szerdán délután udvariassági látogatást tett Abu Mazen palesztin elnöknél, akivel magánmegbeszélést folytatott a betlehemi elnöki palotában. Ezután került sor a búcsúünnepségre a palota udvarán, ahol Abu Mazen köszöntötte a pápát.
A Szentatya felidézte a Palesztin Hatóság területén tett látogatása állomásait, majd megjegyezte: még ha könnyű is falakat építeni, tudjuk, hogy nem tartanak örökké. Le lehet dönteni őket. Ehhez azonban a szívünket körülvevő falakat kell eltávolítanunk, azokat a korlátokat, amelyeket magunk és felebarátunk közé emelünk. A pápa tehát ismételten nyitottságra és nagylelkűségre buzdított a konfliktus megoldása érdekében. A Szentszék elkötelezte magát a békefolyamat segítésére. Ennek fontos lépése a kétoldalú munkabizottság mielőbbi létrehozása a Palesztin Hatósággal együttműködve, amint azt a 2000-ben, a Vatikánban aláírt Alapegyezmény meghatározta.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép