Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Betlehem
Szent Márk
„A pápa veletek van”
2009-05-14 Forrás: Vatikáni Rádió
A szentmisét követően XVI. Benedek pápa Jézus születésének helyét, a Születés Barlangot kereste fel, amely a Születés-bazilika szíve. Jézus születésének helyét egy ezüst csillag jelzi, a következő latin felirattal: „Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus est”.
A Szentatya programja ezután a Caritas Gyermekkórházban folytatódott. Az 1978-ban alapított intézményt egy svájci segélyszervezet tartja fenn. A betegeket padovai szerzetesnők, Szent Erzsébetről nevezett ferences nővérek gondozzák. A pápát a kórházat működtető német és svájci püspöki konferencia egy-egy képviselője köszöntötte. XVI. Benedek beszédében elismerését fejezte ki a kórház személyzetének azért a felbecsülhetetlen szolgálatért, amelyet a térségben a gyermekek érdekében kifejtenek. A kis betegeket és hozzátartozóikat arról biztosította, hogy velük együtt érez. Ma személyesen eljött közéjük, de lélekben minden nap elkíséri őket imáival. A 80 férőhelyes kórház évente több ezer beteg gyermek ellátásáról gondoskodik, hídként kapcsol össze különböző származású, nyelvű és vallású embereket, Isten országa nevében. A fatimai Szűzanya liturgikus ünnepnapján végül a pápa Máriához intézett fohásszal zárta beszédét. A gyermekkórháznak egy modern, lélegeztető gépre kapcsolható Fisher and Paykel párásító rendszert adott ajándékba koraszülöttek számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép