Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Pest vármegyei nemes felkelők lovasságának zászlaja XVIII.sz.
Körmeneti kereszt
A pápa a Szent Sírnál: a szeretet erősebb a halálnál
2009-05-16 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa pénteken délelőtt negyed tízkor fölkereste a jeruzsálemi Szent Sír bazilikát, ahol a szentföldi ferences kusztos köszöntötte őt, majd Fouad Twal pátriárka mondott rövid beszédet. Ezután Jézus üres sírja előtt a Szentatya így köszöntötte az egybegyűlteket: Krisztus feltámadt!
A bűn és a halál hosszú uralmát az engedelmesség és az élet győzelme váltotta fel. A kereszt fája felfedi az igazságot a jóra és a rosszra vonatkozóan; kihirdettetett Isten ítélete a világ felett, és a Szentlélek kegyelme kiáradt az egész emberiségre. Krisztus, az új Ádám itt tanította meg nekünk, hogy sosem a rosszé az utolsó szó, hogy a szeretet erősebb a halálnál, és hogy jövőnk a gondoskodó és hűséges Isten kezében van. Az üres sír a reményről beszél nekünk, amely sosem csal meg, mert az élet Lelkének az ajándéka (vö. Róm 5,5).

"Ezt az üzenetet kívánom nektek hagyni szentföldi zarándoklatom végén" - fordult a Szent Sír bazilikánál jelenlévőkhöz a pápa, majd a szentföldi egyház nehézségeiről beszélt. Sose adják föl a reményt: az Evangélium azt tanítja, hogy Isten újjáalakíthat mindent, és hogy a történelem nem ismétli meg szükségszerűen önmagát. Az emlékezet megtisztítható, a vádaskodás és ellenségeskedés keserűségén felül lehet emelkedni. Igazságos, békés, virágzó jövő várhat mindenkire az egész világon, és főként a Megváltó szívének oly kedves föld lakosságára.

A látogatást követően XVI. Benedek fölkereste a Jelenések kápolnáját, rövid szentségimádást végzett, majd a Golgotán imádkozott a Kálvária helyén.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép