Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  A kupola belülről
II. Alekszij pátriárka válaszlevele a Szentatyának
2008-10-25 Forrás: Magyar Kurír
Alekszij pátriárka a pápának írt válaszlevelében közös tanúságtételt sürget a katolikusokkal az Evangélium hirdetésére
Amint arról már hírt adtunk, XVI. Benedek pápa a nápolyi bíboros érseken keresztül október elsején juttatta el levelét a moszkvai ortodox pátriárkához. Ebben testvérként köszönti II. Alekszijt, és nagy szeretettel fordul minden ortodox hívő felé. Mint írja, minden nap imádkozik a békéért a konfliktustól szenvedő népek számára, majd a keresztények egységére szólít fel.

Orosz nyelvű válaszlevelében Moszkva és egész Oroszország pátriárkája köszönetet mond Benedek pápa kedves soraiért, majd nagyrabecsüléséről és őszinte jóakaratáról biztosítja őt. Örömmel állapítja meg, hogy tovább fejlődnek a katolikus egyház és a moszkvai pátriárkátus közötti jó kapcsolatok az együttműködés szellemében. A közös gyökerekből táplálkozó összefogás elsősorban olyan sürgetően aktuális kérdésekben valósul meg, amelyekben a két egyház megegyező állásponton van. Ezek közül is a legfontosabb az Evangélium hirdetése a ma embere számára, valamint a keresztény értékekről való tanúságtétel.

Levele végén II. Alekszij pátriárka Isten segítségét kéri Benedek pápa szolgálatához, jó egészséget kíván neki, és testvéri szeretettel üdvözli őt.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép