Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Marija Bistrica
Virágcsokor
A keresztények megosztottsága szégyen
2009-05-16 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa szentföldi zarándoklatának utolsó napján két fontos ökumenikus találkozóra került sor. Pénteken reggel a Szentatya először a Szent Város görög- ortodox pátirárkátusára ment, ahol III. Teofil pátriárka és a szentföldi keresztény közösségek vezetői fogadták, majd a Szent Sírnál tett látogatása után felkereste az örmény apostoli egyház székhelyét.
Vezetőjük Torkom Monoukian pátriárka. A Krisztusba vetett hit egyetlen örökségéből fakadó szeretetközösséggel szemben áll az a szégyen, amelyet az ezer évvel ezelőtti szakadás jelent. Ennél erősebb azonban annak a tudata, hogy a Szentlélek jelenléte a megosztott egyházakat a teljes „kiengesztelődés” felé irányítja. XVI. Benedek ennek a meggyőződésének adott hangot beszédében, amelyet a Szentföldön élő keresztény közösségek vezetőihez intézett, különös tekintettel arra a mintegy 40 ezer görög-ortodox hívőre, akik Izrael, Jordánia és Ciszjordánia területén élnek.

A Szent Sír bazilika közelségére utalva a pápa emlékeztetett az Evangélium hirdetésének kötelességére. Mivel leghőbb vágyunk, hogy elvigyük Krisztust az emberekhez, hogy megismertessük a kiengesztelődésre szólító üzenetét, ezért szégyenként éljük meg megosztottságunkat. Tökéletesítenünk kell szeretetközösségünket, hogy azt teljessé tegyük. A Szentatya azért imádkozik, hogy mindenki megértse: a jeruzsálemi keresztények elvárásai összhangban vannak a város minden más vallású lakójának elvárásaival. Ezek a következők: vallásszabadság és békés együttélés, tanulási- és munkalehetőség, gazdasági stabilitás. Az örmény apostoli egyház vezetőjének, a 90 éves iraki születésű Torkom Manoukian pátriárkának mondott beszédében hangsúlyozta: az utóbbi évtizedekben Istennek hála intenzívebbé váltak a kapcsolatok a katolikus és az örmény apostoli egyház között.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép