Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Koronázási ékszerek
Liguori Szent Alfonz
„Tegyetek tanúságot az egyház egységéről és missziós szeretetéről”
2009-05-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A missziós egyház reménnyel és lelkesedéssel tekint a jövőbe. Az egyház dinamikus valóság, Krisztus valódi tanítványai örömmel adják át másoknak Isten Szavát és osztoznak abban a szeretetben, amelynek forrása a keresztre feszített Jézus oldalsebe - hangsúlyozta a Szentatya, emlékeztetve az Aparecidában elindított kontinentális misszióra.
A pápa arra buzdította a főpásztorokat, hogy életükkel mutassanak példát az Evangéliumról, hogy ezáltal buzgó keresztény közösségek jöjjenek létre környezetükben. A dél-amerikai ország szociális helyzetére utalva a Szentatya szólt a munkanélküliekről, azokról, akik nem részesülnek megfelelő oktatásban, egészségügyi ellátásban, akik a külvárosokban tengetik életüket. Sokan váltak a kábítószerek, az erőszak rabjává.

A püspökök ne feledjék ezeket a testvéreiket, Krisztus szeretetétől vezettetve gondoskodjanak róluk. Szeretetük jusson el azokhoz is, akik más vallási tapasztalatokban keresik a választ aggodalmaikra. Rendszeresen keressék fel keresztény közösségeiket, a legtávolabb fekvőket és a legszerényebbeket is. Atyai gondoskodással szolgálják papjaikat és minden egyházi erőt.

A tapasztalat szerint a kollegiális egységet soha nem tudjuk véglegesen megvalósítani, azt szüntelenül építeni és fokozni kell. Ne engedjenek a külső és belső nehézségeknek, hanem törekedjenek arra, hogy az egyetlen katolikus egyház valódi arculatát mutassák meg testvéreiknek – mondta XVI. Benedek pápa az „ad limina” látogatásukat végző perui püspököknek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép