Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rafaello Santi: Mózest megtalálják a víznél
Korona
Evangelizálás és harc a szegénység ellen
2009-05-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A dél-amerikai ország főpásztorai a hónap elején kezdték meg május 23-ig tartó ad limina látogatásukat a Vatikánban. A 28 millió lakosú Peru 88%-a katolikus vallású. A helyi egyház 7 érsekségre, 19 egyházmegyére, 10 területi prelatúrára és 8 apostoli helynökségre oszlik.
A perui püspöki konferencia elnöke, Héctor Miguel Cabrejos Vidarte püspök úgy nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak, hogy a Szentatyával való találkozás a szeretetközösség megerősítése számukra Péter utódával.

A perui egyház helyzetét elemezve a teendőkről, az evangelizálásról és a misszióról szólt. Latin-Amerikában nagy aggodalomra ad okot a vallási szekták terjedése, amire az aparecidai püspöki közgyűlésen igyekeztek megfelelő választ kidolgozni. Az egyház társadalmi tanítását érintő kihívás a szegénység és a nyomor, ami Peruban igen magas arányú - a jelenlegi pénzügyi világválságtól függetlenül. Ezzel a kérdéssel az egyháznak is foglalkoznia kell, mert az evangelizálás nem szakítható el a személy teljes fejlődésétől.

A 2007-ben megtartott aparecidai közgyűlés kiemelt szerepet szánt a világiaknak az evangelizáló küldetésben. A laikus hívek feladata, hogy átalakítsák emberi és társadalmi környezetüket a keresztény értékek szerint. Latin-Amerikában a lakosság döntően fiatal, ezért az egyház nagy hangsúlyt fektet az ifjúságpasztorációra. Bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt években ennek köszönhetően növekedett a papi hivatások száma Peruban - mondta még a Vatikáni Rádiónak Cabrejos Vidarte püspök.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép