Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jászkun. Török huszárezred századzászlaja 1770-ből
Csillag
Az otthon: megszentelt hely
2009-05-21 Forrás: Magyar Kurír
Anglia és Wales katolikus püspökei idén először hirdették meg a család hetét május 25. és 31. között. A rendezvény újdonsága az imákat, közös elmélkedési anyagot és egy DVD-t tartalmazó csomag, melynek címe: „Az otthon: megszentelt hely”.
A plébániákról ingyenesen elvihető csomag ráirányítja a családok figyelmét, hogy Isten jelen van az otthonukban, amely megszentelt hely, hiszen az élet, a szolgálat, a nevelés, a testvériség, a tanúságtétel és az imádság helye. A családokkal készült beszélgetést tartalmazó DVD-t és a többi segédanyagot akár plébániai vagy iskolai közösségek, akár jegyesek vagy szentségek vételére készülő szülők és gyermekeik is használhatják.

„Legtöbbünk hite otthon alapozódott. Otthon kezdtük megérteni, mit jelent a hit a hétköznapi életben. Az ember otthon tanulja meg a türelmet, a megbocsátást, az örömet. De otthon kell megtanulnunk imádkozni, Istennel beszélgetni is, és Isten jelenlétében élő családként tekinteni magunkra. Ez a csomag felhívja a családok figyelmét, hogy Isten jelen van az életükben, és ha ezt tudatosítják, hívő életük lesz a válasz Isten szeretetére" – fogalmazott Vincent Nichols kinevezett westminsteri érsek.

Számos egyházmegyében már bemutatták a csomagot a plébániák képviselőinek és a hitoktatóknak. „Az eddigi visszajelzések szerint rendkívül hatékony eszköz; nemcsak a lelki elmélyülést szolgálja, hanem olyan családokat is elérünk vele, akik nem kötődnek szorosan a plébániákhoz" – idézi Elizabeth Davies projektvezetőt az ICN.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép