Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Az utolsó pillanat, Becse, Topor M.
„Az egyház nyíljon meg a világ felé”
2009-05-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyház legyen nyitottabb és közelítsen korunk embereihez. Fogadjon el bizonyos változásokat, de mindig a tan tiszteletben tartásával – ezt a véleményét fejtette ki Moszkva és az egész Rusz pátriárkája az „Izvesztyija” c. orosz napilapnak adott interjújában.
A mai teológusok és misszionáriusok kötelessége, hogy az örökös igazságokat korunknak megfelelően hirdessék, megmutassák Krisztus jelenlétét a jelen korban, a mindennapi életben.

Kirill pátriárka rámutatott arra a mély szakadékra, amely a vallásgyakorlat és az orosz ortodox hívek száma között fennáll. Becslések szerint Oroszországban a lakosság mintegy 60-80%-a ortodox keresztény, míg a hívek mindössze 10-12 %-a gyakorolja vallását. Nem elegendő, hogy az ortodoxiát egyfajta kulturális hagyományként fogadjuk be – mondta a pátriárka. Arra van szükség, hogy a hívek megértsék, és magukévá tegyék a vallás spirituális és etikai alapjait. A külső csatlakozást kövesse a belső, lelki élet megújulása. Az egyház életének vannak olyan szempontjai, amelyek figyelmet, talán átalakulást is igényelnek, de továbbra is hűségesen kell követni a hit tanítását, mivel Isten nem változik – mondta az „Izvesztyija” c. napilapnak adott interjújában Kirill, Moszkva és az egész Rusz pátriárkája.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép