Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Őszi fájdalom,Topor M.
Mariazelli Bazilika
„Európa maradjon hűséges keresztény gyökereihez”
2009-05-23 Forrás: Vatikáni Rádió
A Juliánus naptár szerint május 24-e Szent Cirill és Metód liturgikus ünnepe. Mint minden évben, idén is bolgár és macedón küldöttség zarándokolt el ebből az alkalomból Róma ősi Szent Kelemen-bazilikájába Szent Cirill sírjához.
A Szentatya először Georgi Parvanov bolgár elnököt fogadta, akihez francia nyelvű beszédet intézett. Kifejezte baráti érzéseit a szeretett bolgár nép iránt, amelynek spirituális gyökerei Európa társvédőszentjeinek hithirdetéséig nyúlnak vissza. A mostani találkozó jó alkalom arra, hogy felidézzük Szent Cirill és Metód evangelizáló és szociális tevékenységét.

Lelki örökségük meghatározta a szláv népek életét. Példájuk támaszt jelentett számtalan kereszténynek, akik az évszázadok során hűségesek maradtak az evangéliumhoz, életüket az üdvösség híre terjesztésének szentelték, miközben egy igazságos és szolidáris társadalom megvalósításán fáradoztak. Bulgária merítsen a világosságnak és a reménynek ebből a forrásából, és járuljon hozzá egy olyan Európa építéséhez, amely hű marad keresztény gyökereihez. A szolidaritás és az igazságosság, a szabadság és a béke értékei, amelyeket ma szüntelenül hangoztatnak, még szilárdabb alapra lelnek Krisztus örökös tanításában, amelyet minden idők tanítványai a mindennapi életben valósítanak meg.

A Szentatya arról biztosította a bolgár küldöttséget, hogy a Szentszék továbbra is rokonszenvvel kíséri a nemzet előrehaladását, majd az Úr bőséges áldását kérte mindnyájukra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép