Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
14 felhasználó online
0 tag, 14 vendégKépek a galériából

VIII. Sándor
Szobrok a termál medence mellett.  Topor M.
A Srí Lanka-i békéért
2009-05-23 Forrás: Magyar Kurír
Srí Lanka kormánya nemzeti ünnepnapot hirdetett meg május 20-ára a polgárháború befejezése és a lázadó Tamil Tigrisek felett aratott győzelem alkalmából; ám a harcok még nem értek véget. Norbert Andradi püspök nyilatkozott az ország helyzetéről.
Az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet engedélyt kért az ország kormányától, hogy felkereshesse a harcok helyszíneit. Más humanitárius szervezetekkel együtt hangsúlyozzák, hogy az érintett területeken meg kell szüntetni a válsághelyzetet, és általános érvényűvé kell tenni az emberi jogok tiszteletben tartását.

Jelentések szerint legalább 50 ezer ember nem tud kiszabadulni a harcok által érintett területekről; január óta 7000-ren haltak meg, 13 ezren pedig megsebesültek. Srí Lanka, korábbi nevén Ceylon, lakosságának túlnyomó többsége szingaléz, körülbelül 20 százaléka tamil. E tamil csapatok 25 éven át küzdöttek a függetlenségért.

A jelenlegi helyzetről Norbert Andradi OMI szerzetes, püspök, a Srí Lanka-i Püspöki Konferencia titkára így nyilatkozott a „Fides” missziós hírügynökségnek: „Még nagyon sokat kell fáradoznunk azért, hogy megteremtsük a kiengesztelődés, a béke és az emberi méltóság jövőjét mindenki számára. Az egyház elkötelezi magát e nehéz feladatban”. A püspök köszönetet mondott a pápának az ország érdekében elhangzott szavaiért. A tamil menekültek, a konfliktus által érintett személyek drámai helyzetéről Norbert Andradi a következőket mondta: a Caritas segélyszervezet mindent megtesz a sürgősségi helyzet enyhítéséért, folytatja a társadalom újjáépítését, az erőszak megszüntetéséért küzdve” – olvasható a Srí Lanka-i püspök nyilatkozata a Vatikáni Rádió honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép