Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

El Greco festménye
Torony  si.
"Őszinte tisztelettel: Orbán Viktor"
2008-10-25 Forrás: Hírszerző
A Fidesz elnöke nyílt levéllel fordult Nicolas Sarkozy francia elnökhöz és Angela Merkel német kancellárhoz.
A világméretű pénzpiaci válság hatásainak mérséklése és a válság legyőzése érdekében az Európai Unió tagországainak többsége határozott lépéseket tett - írta Nicolas Sarkozy francia elnöknek, illetve Angela Merkel német kancellárnak szóló, szombaton nyilvánosságra hozott leveleiben Orbán Viktor.

Az Európai Központi Bank nyíltpiaci műveletei jelentős szerepet játszanak a pénzpiaci likviditás fenntartásában. A pénzügyi válság mélyülése az eurózónához nem tartozó uniós tagországokban működő bankoknál is komoly likviditási zavarokat okozott. Magyarország gazdasága és bankrendszere pedig különösen kiszolgáltatott a nemzetközi pénzügyi zavaroknak - írta a Fidesz-elnök.

Az Európai Központi Bank az elmúlt napokban számos likviditást fokozó intézkedést jelentett be, és a válság mélységére való tekintettel az euróövezet határain is átnyúlt, amikor nyíltpiaci műveletet hajtott végre például Magyarország, illetve Svájc pénzpiacán.

Mivel a világméretű pénzpiaci válság az eurózónán kívüli tagállamokat különösen súlyosan érinti, Orbán arra kérte Sarkozyt és Merkelt, járjanak "közben Jean-Claude Trichet elnök úrnál, hogy a likviditás fokozása érdekében az Európai Központi Bank teljes körűen terjessze ki korábban meghozott intézkedéseit a Magyarországon működő bankokra is".

Az intézkedések annál is inkább indokoltak, mivel az egységes belső piacon működő pénzintézetek eltérő kezelése, valamint a tagállamok által saját pénzintézeteiknek nyújtott jelentős, de eltérő mértékű támogatások komoly hátránnyal sújtják az eurózónához még nem csatlakozott tagállamok pénzintézeteit, és egyben súlyosan torzítják az egységes piacon folyó verseny feltételeit - írta Orbán Viktor.

A szóról szóra azonos levelekben a Fidesz-elnök így köszön el az európai politikusoktól: "Őszinte tisztelettel: Orbán Viktor".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép