Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

oltár
Jogar
Vegyétek a tarisznyát, zarándoklásotok jelét!
2009-05-26 Forrás: Magyar Kurír
Ezerkétszáz hívő kelt útnak május 23-án, szombaton reggel, hogy Pécsről Máriagyűdig húsz kilométert gyalogolva, hálaadó zarándoklaton vegyen részt a Pécsi Egyházmegye ezeréves fennállása alkalmából. Ilyen nagyszabású gyalogos zarándoklat utoljára 1958-ban volt Pécs és Máriagyűd között.
A zarándoklatra jelentkező 1200 hívőn kívül még 800-an érkeztek autókkal, buszokkal Máriagyűdre. Május 23-án reggel háromnegyed nyolckor Páva Zsolt pécsi polgármester, Garadnay Balázs helynök és Mayer Mihály megyéspüspök köszöntötte a zarándokokokat: „Vegyétek a tarisznyát, zarándoklásotok jelét, hogy az Isten által rendelt úton haladva szent angyala kísérjen benneteket, és áldja meg utatokat ajándékaival az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Vegyétek Isten támogatásának botját, hogy képesek legyetek kitartani és a bölcsesség útján és az igazság ösvényén járni, és örömmel térjetek vissza házatokba az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

A zarándokok fohászkodtak az egyházért, a pápáért, az ezeréves egyházmegyéért, a papságért, a szülőkért és a gyermekekért. A résztvevő 1200 gyalogos közül 500 iskolás korú gyermek volt, rajtuk kívül sok tanár érkezett az egyházi iskolákból.

Az első csoport fél 1-kor érkezett meg Máriagyűdre. A 3 órakor kezdődött szentmisét bűnbánati liturgia előzte meg. A szertartás végén Mayer Mihály püspök bemutatta azt az ezüst rózsaszálat, melyet a zarándoklat emlékére helyeztek el a máriagyűdi kegyszobornál. Legutóbb Virág Ferenc püspök tett ajándékot a Szűzanya mellé. A rózsaszálon kívül még egy márványtábla is felkerült a templom falára, mely a gyalogos zarándoklat emlékére készült.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép