Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Talán
Lourdesi Szűzanya és Bernadett
Ötéves a Magyar Katolikus Rádió
2009-05-28 Forrás: Katolikus Egyház
A Magyar Katolikus Rádió öt éve szolgálja az evangelizáció és a tisztességes, igaz és emberséges tájékoztatás ügyét, és megtalálja a módját annak is, hogy nemesen szórakoztató legyen – mondta Erdő Péter bíboros azon a hálaadó szentmisén, amelyet a rádió ötödik születésnapja alkalmából tartottak a Szent István-bazilikában május 27-én.
A társszékesegyházban összegyűlt nagyszámú közönséget Spányi Antal püspök, a Katolikus Rádió vezérigazgatója köszöntötte. Ezután a jelenlévők és a rádiót hallgatók irodalmi és zenei összeállítást hallgathattak meg neves művészek előadásában.

XVI. Benedek pápa köszöntését, amelyet Tarcisio Bertone bíboros államtitkár közvetítésével küldött, a szentmise kezdetén Mohos Gábor, az MKPK titkára olvasta fel. Az ünnepi liturgián részt vett Juliusz Janusz apostoli nuncius és Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyéspüspök.

Beszédében Erdő Péter bíboros többek között utalt a II. Vatikáni Zsinat Inter mirifica kezdetű dokumentumára, amely szerint az egyház feladata, hogy „a tömegkommunikációs eszközökkel is továbbítsa az üdvösség jó hírét, és hogy megtanítsa az embereket azok helyes használatára”. Az isteni gondviselés ajándéka, hogy a Magyar Katolikus Egyháznak az utóbbi húsz évben egyre több lehetősége nyílt a tömegtájékoztatásban való részvételre. A több lehetőség természetesen több munkát és nagyobb konkurenciát jelent. Ebben a környezetben a katolikus rádió tiszteletreméltó következetességgel végzi szolgálatát és ezzel jó nevet vívott ki magának – fogalmazott a főpásztor, majd megköszönte a rádió munkatársainak eddigi helytállását, és a további szolgálatukra Isten áldását kérte.

A Magyar Katolikus Rádiót a püspöki konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy megerősítse és terjessze a keresztény életfelfogást a magyar társadalomban. Közszolgálati műsorstruktúrájával a rádió segít eligazodni és tájékozódni a közélet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében határon innen és túl.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép