Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Alsópáhok Római katolikus templom
Feszület
A házasság egy férfi és egy nő közötti egység
2009-05-30 Forrás: Magyar Kurír
Az Egyesült Államok katolikus püspökei nyilvánosan méltatták a kaliforniai legfelsőbb bíróság május 27-i döntését, amellyel megerősítette a házasság definícióját, miszerint az egy férfi és egy nő egysége. A tavaly novemberben szavazásra bocsátott meghatározást a döntéshozók többsége támogatta.
Joseph Kurtz, Louisville érseke, a püspöki konferencia házasságvédelmi ad hoc bizottságának elnöke a főpásztorok elégedettségének adott hangot. A bíróság a döntés által tiszteletben tartotta a kaliforniai szavazók akaratát, hogy megőrizzék a házasság örökérvényű definícióját: egy férfi és egy nő egységét. Így tiszteletben tartja a házas kapcsolat egyedülálló jellegét és a közjó érdekében tett szolgálatát azáltal, hogy elismeri a nemzés értékét és a gyermekek javát, valamint a férfi és a nő egymást kiegészítő szerepét. A házasság igaz és szép mivoltát előmozdítva növeli az ember lényegéből fakadó méltóságát – mutatnak rá az amerikai püspökök.

A főpásztorok ugyanakkor csalódásuknak és aggodalmuknak adtak hangot, hogy a bíróság nem alkalmazta a definíciót a 2008 májusa és november közötti időszakban létrejött közel 18 ezer homoszexuális kapcsolat jogi elismerésére.

Az állam felelőssége a férfi és a nő közötti házasság védelme és előmozdítása, ahogy az emberi méltóság elősegítése is, beleértve a homoszexuálisokét. Ennek vannak különböző módjai, de a házasság feláldozása nem tartozik ezek közé – figyelmeztetnek az Egyesült Államok püspökei.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép