Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Tiziano: Bűnbánó Magdolna
Oláh Szabina és Jézus:Készítette : Oláh Szabina
„A hívek felelős állampolgárként vegyenek részt az európai uniós parlamenti választásokon”
2009-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 13-án, a Fatimai Szent Szűz ünnepén nyilatkozatot tett közzé, amelyben, követve az Európai Unió Püspöki Bizottsága, a COMECE ajánlását.
„Hatvannégy évvel a II. világháború befejezése és húsz esztendővel a vasfüggöny leomlása után Európa népei gondok és remények között keresik fennmaradásuk és fejlődésük útját”.
A főpásztorok a június 7-én esedékes uniós parlamenti választások kapcsán arra szólítják fel a hívőket, hogy felelős állampolgárként éljenek szavazati jogaikkal. Azokat a jelölteket támogassák, akik készek előmozdítani az emberi élet tiszteletét és védelmét a fogantatástól a természetes halálig, akik támogatják a családot, amely egy férfi és egy nő közötti házasságra épül, akik nem önző csoportérdekeket, hanem az egész emberiség javát szem előtt tartva fáradoznak a teremtett világ megóvásán, akik a magyarság érdekeit képviselik, és akik őszintén támogatják a katolikus egyházat, a keresztény értékeket és a békét.

A magyar püspökök nyilatkozatát teljes terjedelmében május 31-én minden szentmisén felolvassák.

A választási kampánnyal kapcsolatban három főpásztor: Veres András szombathelyi megyéspüspök, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Kocsis Fülöp hajdúdorogi görög katolikus püspök nyilatkozatban tiltakozott az egyház politikai célokra történő felhasználása ellen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép