Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A rudabányácskai oltár
Jáki Szent György templom
A Cseh Köztársaságba látogat a pápa szeptemberben
2009-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya elfogadva Václav Klaus cseh államfő meghívását 2009. szeptember 26-a és 28-a között lelkipásztori látogatást tesz a Cseh Köztársaságban. A látogatás három várost érint: Prágát, Brnót és Stará Boleslavot - olvassuk a Szentszék sajtóirodájának szombaton késő délelőtt megjelent közleményében.
Egy másik közlemény a Szentatya és a cseh államfő szombat délelőtti találkozásáról tájékoztat. Václav Klaus elnök a pápánál tett látogatása után találkozott Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel, az államközi kapcsolatok titkárával is.

A megbeszélés során foglalkoztak az ország helyzetével, a katolikus egyházat érintő kérdésekkel és Európa jövőjével, a földrész kulturális, spirituális és keresztény örökségének összefüggésében. A cseh államfő nagy örömét fejezte ki a pápa szeptemberi látogatása kapcsán.

Václav Klaus 1941-ben született Prágában, ő a Cseh Köztársaság második elnöke azt követően, hogy közös megegyezés alapján a Cseh és a Szlovák Köztársaság ketté vált. Václav Klaus 1963-ban közgazdasági diplomát szerzett Prágában, majd felsőbb tanulmányokat folytatott Nápolyban és New Yorkban. Nős, két felnőtt fia és 5 unokája van. Számos társadalmi, politikai és gazdasági témával foglalkozó könyv szerzője.

A Cseh Köztársaság 10 millió 240 ezer lakosának 32 százaléka vallja magát katolikusnak. 20 katolikus püspökből 8 kormányoz egyházmegyét, 12 címzetes püspök. A lelkipásztori munkában álló megyés és szerzetes papok együttes száma 2000. Az országban még 1780 szerzetesnő végzi szolgálatát különböző apostoli területen. Jelenleg 7 szeminarista készül a papságra. A katolikus iskolák száma 69, az egyház kezelésében működik 464 kórház, rendelőintézet, gyermekgondozó és rehabilitációs központ. Évente 6500 templomi esküvőt tartanak az országban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép