Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Siófok Evangélikus templom
Az ügyészség foglalkozik Slota magyarellenes kijelentéseivel
2008-10-28 Forrás: Magyar Nemzet Online
Az Eperjesi Kerületi Ügyészség foglalkozik Ján Slota magyarellenes kijelentéseivel, amelyek miatt Ondrej Dostál, a Polgári Konzervatív Párt vezetője tett feljelentést. Slota többek között gyilkosoknak nevezte a magyarok őseit.
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke október 5-én az északkelet-szlovákiai Pavlovcében, egy kettőskereszt-állítási ünnepségen tett gyalázkodó kijelentéseket. Slota amellett, hogy Hitlerhez hasonlította Göncz Kinga magyar külügyminisztert, gyilkosoknak nevezte a magyarok őseit is.

A szlovák büntető törvénykönyv alapján legfeljebb háromévi szabadságvesztést szabhatnak ki rá. Dostál a főügyészséghez fordult, az pedig az Eperjesi Kerületi Ügyészségnek továbbította az aktákat. Ahhoz azonban, hogy Slota ellen eljárást indítsanak, a parlamentnek meg kellene vonnia a mentelmi jogát. A pártvezető ellen egyébként az Magyar Koalíció Pártja is büntetőfeljelentést tett.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép